Sağlık Sigara içenler ağız kanseri oluyor!

Sigara içenler ağız kanseri oluyor!

Paylaş
Sigara içenler ağız kanseri oluyor!

Türkiye'de yetişkin nüfusun yaklaşık yarısı sigara içiyor. Her yıl 100 bin kişi de sigaranın yol açtığı çeşitli hastalıklar sebebiyle yaşamını yitiriyor.

Türkiye’de yetişkin nüfusun yaklaşık yarısı sigara içiyor.

Haberin Devamı

Her yıl 100 bin kişi de sigaranın yol açtığı çeşitli hastalıklar sebebiyle yaşamını yitiriyor. Kapalı alanlarda yasağın uygulanmaya başlamasıyla keyfi kaçan tiryakiler için sigaranın, ağız kanserine yol açan en büyük etken olduğu konusunda bir hatırlatma da Dt. Çağdaş Kışlaoğlu`ndan geldi. Kışlaoğlu, ağız kanserine yakalanan her üç kişiden ikisinin sigara tiryakisi olduğunu vurguladı.

Dt. Kışlaoğlu, sigaranın vücutta akciğer ve yemek borusu gibi kanser türlerine, ayrıca kalp krizi ve bronşit gibi hastalıklara sebep olduğuna, ilk temas kurduğu bölge olan ağız dokuları için de büyük bir tehdit oluşturduğuna dikkat çekti.

Ağız kokusunun tiryakiler için büyük bir sıkıntı olduğunu aktaran Kışlaoğlu, sigara içenlerin her zaman kötü ağız kokusuyla yaşamak zorunda olduğunu vurguladı. `Sigaranın diş ve dişetlerinde yaptığı ciddi derecede renklenme, estetik açıdan hiç de iç açıcı değildir.` diyen Çağdaş Kışlaoğlu, diş hekiminin yapacağı polisaj işlemiyle sigaradan kaynaklanan lekeler giderilse bile kişinin, sigara içmeyi sürdürdüğü müddetçe bu lekelere maruz kalmaya devam edeceğini belirtti.

Haberin Devamı

Ağız kanserine yakalanan kişilerin yüzde 75`inde sigara ve alkol alışkanlığı olduğunun saptandığını kaydeden Dt. Kışlaoğlu, sigara içmenin dudak, damak, yanak ve diş etlerinde ağız kanserlerine de zemin hazırladığını söyledi.

SİGARADAN BİR AN ÖNCE KURTULMAK İÇİN TIKLAYINIZ