Cumartesi Postası Şifalı taşların mucizesi

Şifalı taşların mucizesi

Paylaş
Şifalı taşların mucizesi

Taşlarla adeta konuşan bir kadının varlığını öğrendiğimiz gibi Sakarya'ya doğru yola koyulduk. Belgin Dal'ın (41) verdiği komutla taşı hareket ettirdiğini görünce müthiş şaşırdık...

Brezilya’dan gelmiş taşlarla şifa dağıtan Belgin Hanım’a göre taşların mucizesinin sınırı yok; aşk için rose kuvars, cinsel performans için anyolit, sigara tiryakiliği için akuamarin biçilmiş kaftan. Bize inanmıyorsanız buyrun röportaja...

Haberin Devamı

Röportaj: Ömer Gören

ogoren.aktuel@gmail.com

Sizi tanıyabilir miyiz? Ne zaman taşlara merak sardınız?

Evli ve iki kız çocuk annesiyim. Sakarya’da yaşıyorum. 2000 yılında hediyelik eşya dükkanımı açmıştım. Başıma gelen bir olay hayatımı değiştirdi. Şimdi şifalı taş seansları yaparak hizmet veriyorum insanlara.

Neydi o olay?

Dükkanımda taşlardan yapılmış bileklik ve kolyeler de vardı. Dükkana gelenler taşların bazı hastalıklara iyi geldiğini söylerlerdi, ben ise gülüp dalga geçerdim. Hatta inanmadığım için, taş satmanın dolandırıcılık olup olmadığını bile sorgulardım.

15 yıldır beni bayıltacak kadar şiddetli olan migren ağrılarım vardı. 5 yıl önce bir gün yine migrenim tutmuştu, bayılacak gibi olmuştum. Bir bileklik tezgahtan yere düştü, eğilip aldım.

Haberin Devamı

Herşey o anda oldu: Başımdaki ağrının avucumdaki bileklikte toplandığını hissettim. Başımı dinledim, ağrım yoktu. Avucumdaki mor taşlar ise simsiyah olmuştu. O kadar ilginçti ki anlatamam. Taşa bakarak ağlıyor, Allah’ın mucizelerini düşünüyordum. Bel fıtığım bile ameliyatsız iyileşti.

Çevreniz bu ani inanca nasıl tepki verdi?

Ailem bana inanmıyordu. Ama annemin boyun fıtığı, eşimin ayak altındaki yanmaları, 14 yaşındaki kızımın dikkat dağınıklığı, 9 yaşındaki kızımın da römatizması taşlar sayesinde geçince herkes inanır oldu.

Kendinizi nasıl tanımlıyorsunuz?

Ben ne sihirbaz, ne büyücü, ne cinci, ne hocayım. Allah’ın yarattığı kainat, zaten bir eczane. Ben de bu eczanedeki malzemenin ortaya çıkmasında aracıyım.

Bu konuda eğitim aldınız mı?

İnterneti araştırdım, kitaplar okudum, biyoenerji ve taşlar konusunda uzman olan Hasan Kocapaş, Ahmet Maranki, Kenan Poyrat gibi hocalardan sertifikalı eğitim aldım. Sakarya Üniversitesi’nde de yaşam koçluğunu öğrendim.

Taş seanslarını nasıl yapıyorsunuz?

Kişinin avucuna farklı renkli taşları koyuyorum. Birkaç dakika içinde kişi rahatsızlığına bağlı olarak taşların karardığını, renk değiştirdiğini, hatta eridiğini görebiliyor. Kişinin isteği üzerine ona uyan taşları diziyorum.

Ve kişiye onları nasıl kullanacağına dair bilgi pusulası ile boynuna asacağı bir pandül taşı veriyorum. Kişi bir eliyle pandülün kolye olan uç kısmını tutarken diğer elini taşın altına tutuyor ve odaklanarak taşı istediği şekilde hareket ettirebiliyor. Böylece kötü enerjisini üzerinden atıyor.

Haberin Devamı

“Komuta göre hareket eden taş var”

Pardon, pandül taşı nedir?

Verilen komutla hareket eden taştır. Kişinin tüm olumsuz enerjisini alır. Ama bir kez kullanmak olmaz, en az 21 gün uygulanmalı. Taşa komutlar vermelisiniz: İleri git, geri git, sağa-sola dön, dur, yavaşla gibi.

Tamam, seansa dönelim: Taşlara ne oluyor bu arada?

Bazıları renk değiştiriyor, bazılarının üstünde farklı çizgiler oluşuyor. Çok önemli durumlarda karararak içine çökebiliyor. Kişilerin hastalıklarına göre, tam doğum tarihlerini de hesaba katarak tılsımlı taşların yan yana dizilişi, sayısı, kullanım şekli ve topraklanma süresi de önem taşıyor.

Bu seanslardan ne kadar ücret talep ediyorsunuz?

Bu işi para için değil, insanlara faydalı olmak için yapıyorum. Zaten eşimin işi iyi, paraya ihtiyacım yok. Bu yüzden taş seanslarından para almam. Taşları da 5-10 lira gibi çok cüzi karlarla veriyorum. Böyle yaptığım için de çok bereketini görüyorum.

Haberin Devamı

Taşlar nereden geliyor? Her taş, her hastalığa şifa oluyor mu?

Taşlar Brezilya’dan geliyor. Taşı alırken ona dokunuyorum. Enerjisini hissedersem o taşın hakiki olduğunu anlıyorum. Dolayısıyla her taşın şifa olduğu söylenemez. Ayrıca ‘kimse doktora gitmesin, taşlardan veya biyoenerjiden derman bulsun’ da demiyorum. Bu işi, yardımcı tıp olarak görüyorum.

“Sigara tiryakilerine akuamarin iyi gelir”

Aşk ve sevgi için hangi taşları öneriyorsunuz mesela?

Rose kuvars. Bu taş, eşler arasında bağlılığı arttırır. Yatak odasında eşleri görebilecek konumda bulunmalı. Evlenemeyen ya da boşanmak üzere olanlara da tavsiye ederim.

Cinsel performans düşüklüğü, sertleşme sorunu, iktidarsızlık, erken boşalma için?..

Yeni evlilere garnet, unakit turmalin, zümrüt veririm. Cinsel performansını maksimum seviyeye çıkartmak isteyenlere ise garnet, unakit, anyolit gibi kişiye özel tılsımı olan taşları öneriyorum. Cinsel gücünü azaltmak isteyenler de oniks ve ametist adlı taşlardan yararlanabilir.

Haberin Devamı

Hemcinsine duyduğu ilgiden kurtulmak için gelenler var mı?

Hem de çok. Taşlar yardımıyla biyoenerji terapisi yaparak geçmişe gidiyoruz. Ama bu hipnoz değil. Kişi herşeyin farkında oluyor. Cinsel dürtülerin dışında, annesini düşmanı gibi gören, gece yarısı çıkıp sabah eve gelenler gibi geçmişte yaşayan kişilere aynı seansları yapıyorum.

Sigara bağımlılarına hangi taşı veriyorsunuz?

Sigara tiryakilerinin tam boğaz çukurunda taşıması gereken akuamarin adlı bir taş var. Ama taşa sabah 6-7 saatleri arasında özel kodlamalar yapmam gerekiyor.

Kişi, taşı taktıktan 5 dakika sonra sigaranın tadının acılaştığını, boğazını yaktığını hissediyor. Ve sigarayı atıyor. Vücudun sigarayı istemesiyle orantılı olarak kişi bu taşı 6 ay üzerinde taşımalı. Ama mesela tiroit hastaları için bu taş uygun değil.

Şifalı taşların ortalama fiyatı ne?

Migren kolyesi: 80 TL. Bileklikler: 10-150 TL. Kolyeler: 5-200 TL. Tespihler: 10-100 TL. Ev ve iş yerine koyulacak taşlar: 5-500 TL.

Taşın sahte mi gerçek mi olup olmadığını nasıl anlarız?

Saçınızın bir telini yakın, yanar. Ama gerçek taşa saçı dolayıp yaktığınızda tel yanmaz. Bu test, o taşın gerçek olup olmadığını size gösterir.

İlgilenenler sizi nasıl bulabilir?

www.belgindal.com’dan ulaşabilirler.

Menopoza turmalin

Menopoza turmalin kansere dumanlı kuvars

Hangi taşlar hangi sorunlara iyi geliyor?

Migren ve baş ağrısı: Ametist, kaplangözü, kyanit, malahit

Kanser: Florit, ametist, unakit, dumanlı kuvars

Mide ve bağırsak kanseri: Kaplan gözü, yıldız taşı, florit

Beyin tümörü: Ametist, havlit, dumanlı kuvars, labradorit, aventurin

Stres ve depresyon: Ametist, havlit

Karaciğerde yağlanma: Ametist, florit, mercan

Kemik erimesi: Aragonit (suyu içilmeli)

Bel ve boyun fıtığı: Aventurin, azurit, kalsit, labradorit

Eklem ağrıları: Firuze, havlit ve labradorit

Kansızlık ve demir eksikliği: Hematit, kan taşı, jasper

Alzeimer: Dumanlı kuvars, lapis, lazuli, akuamarin

Hemoroit: Kantaşı, garnet, turmalin

Romatizma: Labradorit, havlit, garnet, aventurin

Şeker: Ateş opal, iğnecikli kuvars, sitrin

Kansızlık: Mercan, jasper, dumanlı kuvars

Tiroit: Lapis, lazuli, florit, kehribar ve masaj taşları

Bağışıklık sistemi sorunları: Selenyum minerali

Panik atak: Firuze, aventurin, dumanlı kuvars

Madde bağımlılığı: Ametist, akuamarin, rodokrosit, çeroit

Tansiyon: Yeşim, avanturin, labradorit

Nazar: Akik, sitrin

Menopoz: Turmalin, anyolit, ay taşı

Adet düzensizliği, ağrı: Garnet, unakit, dumanlı kuvars, azurit

Andropoz: Garnet, akuamarin, jasper

(24.08.2013 tarihli Cumartesi Postası'ndan alınmıştır. )