Spor Sharapova rakibini rüyadan uyandırdı

Sharapova rakibini rüyadan uyandırdı

Paylaş
Sharapova rakibini rüyadan uyandırdı

Sezonun ikinci "grand slam" tenis turnuvası Fransa Açık'ta (Roland Garros) tek kadınlarda 7 numaralı seribaşı Maria Sharapova, dünya sıralamasının 35'incisi Garbine Muguruza'yı, geriden gelerek 2-1 yendi ve yarı finale yükseldi

Tek kadınlar çeyrek final maçında, 2012 yılı şampiyonu ve geçen yılın finalisti 7 numaralı seribaşı Rus Maria Sharapova ile 3. turda Serena Williams’ı elemeyi başaran İspanyol Garbine Muguruza karşılaştı. Karşılaşmaya harika bir giriş yapan Muguruza, çok iyi servis karşıladığı setin ilk ve 3. oyununda servis kırıp servis oyunlarına da tutununca skoru 4-0’a getirdi. 5. oyunda Sharapova, setteki tek sayısını elde etse de (1-4) üst üste iki oyun alan İspanyol tenisçi, yarım saat sürmeyen ilk seti 6-1 kazandı. İkinci sete servis karşılayarak başlayan Rus tenisçi, 3. oyunda maçtaki ilk servisini kırdı (2-1).

Haberin Devamı

OYUNUN KONTROLÜNÜ ELE GEÇİRDİ

Oyunun kontrolünü ele geçirmiş gibi gözüken Sharapova, 6. oyunda çift hata yaparak servisinin kırılmasına engel olamadı ve durum 3-3’e geldi. Bu noktadan sonra iki raket de çok sayıda basit hata yaptı ancak daha az hata yapan Saharapova, 11. oyunda servis kırdı ve 6-5 öne geçti. Set için servis attığı oyunu zorlanmasına rağmen alan eski dünya 1 numarası, maça denge getirdi (1-1). Sharapova, ilk iki oyunu servis atan tenisçilerin kazandığı final setinin 3. oyununda servis kırarak 2-1 öne geçti. Sharapova’nın servis kullandığı 4. oyun maçın kaderini belirledi.

PSİKOLOJİK ÜSTÜNLÜK ELDE ETTİ

Sharapova, Muguruza’nın birkaç defa servis kırma şansı yakaladığı oyunu alarak, bu seviyede maç tecrübesi olmayan rakibi karşısında psikolojik üstünlüğü de ele geçirdi (4-1). Sonraki iki oyunu zorlanmadan kazanan Rus tenisçi, seti 6-1, 2 saat 6 dakika süren maçı da 2-1 alarak yarı finalin yolunu tuttu.

Haberin Devamı