Ekonomi SGK'dan "borçlarınızı dert etmeyin" kampanyası

SGK'dan "borçlarınızı dert etmeyin" kampanyası

Paylaş
SGK'dan "borçlarınızı dert etmeyin" kampanyası

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), borçlularını, "Borçlarınızı dert etmeyin kolay kolay ödeyin" sloganıyla yürüteceği reklam kampanyasıyla prim borçlarını yapılandırmaya çağıracak.

Prim borçlarının yapılandırılmasına ilişkin son başvuru tarihi olan 2 Mayıs yaklaşırken SGK yaygın bir reklam kampanyasına başladı.

Haberin Devamı

Kampanya kapsamında esnaf ve sanatkarlar, işverenler, emekliler ve çiftçiler için farklı kampanya malzemeleri hazırladı.
Kampanyada kullanılacak bilboard ve afişlerde "Borcunuzu dert etmeyin kolay kolay ödeyin!" sloganı çerçevesinde, işverenlerin, çiftçiler, esnaf ve sanatkarlar ile emekli olmaya hak kazananların prim borcu yapılandırma imkanından yararlanarak, geleceğe güvenli bakacakları vurgulanacak.

Prim borcu nedeniyle emekli olamayan esnaf, sanatkar ve çiftçilerin, borçlarını yapılandırarak emeklilik ve sağlık hizmetlerinden faydalanabileceğinin işleneceği bilboard ve afişlerde, bu kapsamdakilerin SGK’ya uğrayıp, birikmiş prim borçlarını öğrenebileceği, Ziraat Bankasının 60 aya varan vadeli kredileri ve diğer avantajlı çözümlerinden faydalanabileceği duyurulacak.
Televizyonlar için hazırlanan 4 ayrı reklam filminde ise hedef kitleyi oluşturan 4 kesimin temsilcileri rol aldı.

Haberin Devamı

-ÇEKİM EKİBİ REHBER OLDU-

Esnaf ve sanatkarlar için hazırlanan reklam filminin yüzü, İstanbul Unkapanı Bakırcılar Çarşısı’nda tamamen el işçiliğiyle cami alemi yapan 35 yıllık bakır ustası Şahin Eraslan oldu.

Eraslan, filmde, "Duydum ki SGK bizim gibi esnafların birikmiş prim borçlarına ödem kolaylığı sağlıyormuş. Hem de bir bölümünde indirim ve taksitlendirme yapıyormuş. Yarın ilk işim, gidip prim borçlarımı hesaplatacağım daha sonra gelip rahatça işime bakacağım" ifadeleriyle kendisiyle aynı durumdaki esnaf ve sanatkarlara da yol gösteriyor.

Reklam filminin çekimleri ise aynı zamanda Eraslan’ın yanında çalışan işçilerin yeniden yapılandırma hakkında bilgi sahibi olmasını sağladı. Abisinin vergi borcu nedeniyle yaşadığı sıkıntıyı çekim ekibiyle paylaşan bir işçi, telefonla abisine ulaşarak ayaklarına kadar gelen görevlilerle abisini görüştürüp bu konuda bilgilenmesini sağladı.

-"DEVLETİMİZDEN ALLAH RAZI OLSUN"-

Çiftçilere yönelik hazırlanan reklam filminde ise 38 yaşındaki Seyfi Özdemir rol aldı. Kendisini bildi bileli çiftçilik ve hayvancılıkla uğraştığını belirten Özdemir, halen İstanbul Arnavutköy’de bu faaliyetlerle geçimini sağlıyor.

Haberin Devamı

Özdemir de reklam filminde, "Duydum ki devletimiz geçmişteki sigorta prim borçlarına ödeme kolaylığı getirdi. Ben de borçlarımı taksitlendirdim hemen ödemeye başlayacağım. Devletimizden Allah razı olsun" diyerek kendisiyle aynı durumdakilere örnek oldu.

Hazırlanan 4 reklam filmi de SGK’dan birikmiş prim borçların öğrenebileceği, Ziraat Bankasının 60 aya varan vadeli kredileri ve diğer avantajlı çözümlerinden faydalanabileceği duyurusuyla son buluyor.

Yeniden yapılandırmanın kamuoyuna duyurulmasını amaçlayan reklam kampanyası televizyon, radyo, internet, bilboard, gazete gibi hemen her mecrada yaygın bir şekilde yürütülecek.

Göksel Yıldırım - AA