Gündem SGK - TEB anlaşmazlığı vatandaşı mağdur edecek

SGK - TEB anlaşmazlığı vatandaşı mağdur edecek

Paylaş
SGK - TEB anlaşmazlığı vatandaşı mağdur edecek

SGK - TEB anlaşmazlığı vatandaşı mağdur edecek

Türk Eczacıları Birliği (TEB) Genel Başkanı Erdoğan Çolak, SGK’nın bugün itibarıyla TEB ile 19 Ocak 2009 tarihinde imzaladığı ilaç alım protokolünü tek taraflı fesih kararıyla ilgili, "Fesih tarihi 16 Ocak 2010 olacaktır. Bu süre içinde hastalarımız eczanelerimizden ilaç almaya devam edebilecektir. Bu tarihten sonra ’sözleşmezlik dönemine’ geçildiğinde vatandaşın ilaca ulaşamamasının sorumlusu biz olmayacağız" dedi.

Haberin Devamı

Çolak, TEB Genel Merkezinde düzenlediği basın toplantısında, SGK’nın protokolü feshetme kararının ciddi sorunlara yol açacağını söyledi.
SGK’nın, bazı basın organlarında ifade edildiği gibi bazı eczanelerin değil tüm eczanelerin sözleşmesini feshedeceğini dile getiren Çolak, "Çünkü eczacı adına sözleşme yapma yasal yetkisine sahip olan TEB’dir. Dolayısıyla SGK, TEB ile ilaç alım protokolünü feshetmiştir. Yani tüm eczanelerle feshedilmiştir" açıklamasını yaptı.

Çolak, 16 Ocak 2010 tarihinden sonra "sözleşmezlik dönemine" geçildiğinde vatandaşın ilaca ulaşamamasının sorumlusunun da kendileri olmayacağını belirtti.

Erdoğan Çolak, 29 Aralık Salı günü Türkiye genelinde tüm eczacı oda başkanlarıyla Ankara’da bir toplantı yaparak nasıl bir yol izleyeceklerinin belirleneceğini kaydetti.

Haberin Devamı