Gündem SGK Muğla İl Müdürüne silahlı saldırı

SGK Muğla İl Müdürüne silahlı saldırı

Paylaş
SGK Muğla İl Müdürüne silahlı saldırı

SGK Muğla İl Müdürü Naci Şahin, uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamını kaybetti. 4 il müdürünü rehin alan saldırgan, saatler sonra teslim oldu

Muğla Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü 37 yaşındaki Naci Şahin, bu sabah odasında uğradığı silahlı saldırıda öldü.

Haberin Devamı

İl Müdürleri toplantısı başladığı sırada, aynı kurumda şef olarak çalışan Hasan Sünnetçioğlu'nun Naci Şahin'i başına 1 el ateş ederek öldürdüğü, odada bulunan İzmir, Uşak ve Denizli il müdürlerini rehin aldığı öğrenildi.

Saldırgan olduğu kaydedilen 40 yaşındaki Hasan Sünnetçioğlu’nun kurumda şef olarak çalıştığı ve hakkında Müdür Naci Şahin tarafından soruşturma başlatıldığı ve bunu hazmedemediği için olayı gerçekleştirdiği ileri sürüldü.

"NE HABER NACİ" DEYİP ATEŞ ETTİ

SGK İl Müdürü Şahin’in, olay sırasında binanın 2. katındaki toplantı salonunda, İzmir, Manisa, Balıkesir, Uşak, Denizli ve Aydın SGK il müdürlerinin katıldığı "SGK İl Müdürleri Aylık Koordinasyon Toplantısı"na başkanlık ettiği belirtildi.

Haberin Devamı

Olay sırasında toplantıda bulunan ve dışarı çıkabilen Balıkesir SGK İl Müdürü Cem Dinç basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Şüpheli bir anda içeri girdi. ’Ne haber Naci’ diyerek silahla başına bir el ateş etti. Biz panikle dışarı çıkarken, bazı arkadaşlarımız içeride kaldı. Korkunç bir olaydı" dedi.

Sünnetçioğlu’nun makam odasına kimseyi almadığı, polisin pazarlık yaptığı belirtiliyor. Hasan Sünnetçioğlu'nun pazarlıklar sırasında zaman zaman silahı başına dayadığı, intihar edebileceği de gelen bilgiler arasında. Binaya ilk yardım personeli dahil kimse alınmıyor.

Bina çevresinde polis çok sıkı güvenlik önlemleri aldı.

Saldırganın sabah saatlerinde kurumun bahçesinde sigara içtiği ve bir arkadaşına "bir daha gelmeyebilirim" dediği öğrenildi.

SON ANDA KURTULDULAR

Bu arada Ege Bölgesi İl Müdürlerinin aylık olağan toplantısına, otelinden bir kaç dakika geç çıktığı için geciken SGK Manisa İl Müdürü'nün saldırıdan son anda kurtulduğu belirtiliyor. Saldırı sırasında kapıya çok yakın olan Balıkesir İl Müdürü de saldırıdan kurtulan bir diğer isim.

Bu arada olay yerine gelen Naci Şahin’in eşi Saliha Şahin fenalık geçirdi. Şahin, olay yerindeki ambulansla Muğla Devlet Hastanesine kaldırıldı.

MÜDÜRLERİ ÇIKARTTI

Aydın SGK İl Müdürü Yavuz Poyraz, Muğla’da çevre illerin İl Müdürleri Koordinasyon Kurulu toplantısı yapıldığını belirterek, "Saldırgan, Naci Şahin’i bizim yanımızda vurdu. Önce bizi rehin aldı. Ardından serbest bıraktı. Şu anda içerde 2 kişi rehin diye biliyoruz. Muğla İl Müdürü Şahin’in cenazesini teslim etmiyor" dedi.

Haberin Devamı

SGK Bölge Müdürü Mustafa Keskin de olayın yanlarında olduğunu söyledi, "Büyük üzüntü içindeyiz. Olayın şokunu yaşıyoruz. Biz şu anda yan odadayız. İl müdürleri yanımda, rehin alınanların kim olduğunu bilmiyoruz" dedi.

Muğla Valisi Fatih Şahin’in de olayın hemen ardından yardımcılarıyla toplantı yaptı.

Öte yandan Muğla Emniyet Müdürü Kadir Ay, Belediye Başkanı Osman Gürün, Vali Yardımcıları Faruk Necmi Kurt ve Rıfat Ata ile Muğla Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Akbaş da olay yerine geldiler.

ÇEVİK KUVVET BİNAYA GİRDİ

Muğla SGK İl Müdürü Naci Şahin’in uğradığı silahlı saldırıda öldürülmesinin ardından odada bulunan rehinelerin kurtarılması için Çevik Kuvvet ekipleri binaya girdi.

TESLİM OLDU

Silahla öldürdüğü Naci Şahin ile birlikte 4 kişiyi de rehin alan SGK çalışanı Hasan Sünnetçioğlu, ikna çabaları sonucu silahıyla birlikte teslim oldu.

Haberin Devamı