Tamer Heper SGK'dan kayıt silinir mi?
HABERİ PAYLAŞ

SGK'dan kayıt silinir mi?

Haberin Devamı

SSK mevzuatından dolayı emeklilik hakkımı gün olarak kazanmışken başvurduğum kurum 2011 ve 2012 yılları içinde 395 günümün silinmiş olduğunu söyledi. Oysa ben 2011 yılından beri aynı işyerinde çalışmaktayım. Bu durumda emekli olabilmek için ne yapmalıyım? ● F.G.

Bir işyerinde çalışılmakta iken tüm çalışanların çalışma günlerinin tamamının SGK’ya bildirilmesi mecburidir. Bazı işyerlerinde bu bildirimin yapılmadığı görülmektedir. Bundan maksat SGK’ya az prim ödemektir.

Zira çalıştırılan her kişi için SGK’ya prim ödenmektedir. Bu tür davranışların işçi tarafından öğrenilmesi durumunda iş mahkemelerinde dava açılarak primi ödenmeyen günlerin çalışma günleri olarak tespiti ile çalışılan günlerden sayılması için talepte bulunulmaktadır.

Ancak dikkat ederseniz, çalışıldığı halde SGK’ya bildirilmeyen günlerden söz ettim. Sizin tabiriniz ilginç, çalıştığınız günlerin silindiğinden söz ediyorsunuz. Yani bu işyerinde 2011 yılından beri çalışıyorsunuz, çalışmalarınız SGK’ya bildirilmiş ama sonra bir bölümü sildirilmiş!

Özelikle de 395 gün. Bunun bir anlamı var mı bilemiyorum. Üstelik bildirilmiş bir çalışmanın sildirilmesi ne anlama gelir, bunu ezbere söyleme imkanım yok.

Ancak olayın detayının SGK kayıtlarından incelenmesi gerektiği düşüncesindeyim. Neticede yine iş mahkemelerinde çalışılan günlerin sigortalılıktan sayılması talebi ile bir dava açma ihtimali gözükmektedir.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder