Spor Sezonun uzaması, raftingçileri sevindirdi

Sezonun uzaması, raftingçileri sevindirdi

Paylaş
Sezonun uzaması, raftingçileri sevindirdi

Batı Karadeniz'de ay başındaki şiddetli yağışın Melen Çayı'nın debisini arttırması, rafting tesisi işletmecilerinin yüzünü güldürdü.

Cumayeri ilçesinde bulunan Dokuzdeğirmen Rafting Parkuru, sezonun uzaması dolayısıyla yaz aylarında bile her gün onlarca rafting tutkununu ağırlıyor.

Haberin Devamı

Rafting il temsilcisi Şerif Ali Karanfil, AA muhabirine, nehrin en heyecanlı seviyesinde rafting yaptıklarını, rafting meraklılarının çok memnun ayrıldıklarını söyledi.

Debinin rafting yapılacak seviyeye ulaştığına dikkati çeken Karanfil, şöyle konuştu:
"Ciddi sel felaketi yaşadık, bölgede su baskınları oldu. Ertesi gün çayda memnun edici su seviyesini görünce sevindik. Haziranda hiç görmediğimiz, mart ve nisan aylarında gördüğümüz debi, şu anda çayımızda var. Bu, sezonun bir ay daha uzadığı manasına gelmektedir. İnsanlar artan seviyeden etkilenebilir ama bunu düşünmeye gerek yok çünkü tam anlamıyla rafting yapılacak düzeyde. O su baskınından bir gün sonra faaliyetlerimize devam ettik. Herkesi bekliyoruz. Kaçırmasınlar, ramazana kadar, belki de ramazanda da devam edebilecek su seviyesine sahibiz."

Haberin Devamı

AA