Cumartesi Postası Sezonun gösterişi takılarda

Sezonun gösterişi takılarda

Paylaş
Sezonun gösterişi takılarda

Takı; görünümü zenginleştiren, kıyafete ruh katan sihirli değnek. Ama takıları doğru kullanmayı biliyor muyuz? Ya yılın takı trendlerinden haberimiz var mı?

Takı; görünümü zenginleştiren, kıyafete ruh katan sihirli değnek. Ama takıları doğru kullanmayı biliyor muyuz? Ya yılın takı trendlerinden haberimiz var mı? Hatta hangi kıyafete ne tarz bir takının yakışacağına kafa yoruyor muyuz? Tüm bu soruları ünlü takı tasarımcısı Deniz Kaprol’e sorduk...

Ana trendler

2010-2011 Sonbahar-Kış sezonuna damgasını vuran, hayvan desenleri. Giysi, ayakkabı ve çantada öne çıkan bu trend takıda da kendini gösteriyor. Bu desenler arasında en çok leoparı göreceğiz. İkinci trend, metalikler. Metalik altın ya da metalik gümüş, nötr bir moda rengi olduğu için her saat ve her tarz kıyafetle uyum sağlıyor. Üçüncü trend ise yılan derisi elbette.

Bu derinin kullanımını her aksesuarda görüyoruz. Baskın bir görünümü olduğu için bu desen, fazla detayı olmayan günlük kıyafetlerle harika bir kontrast oluşturuyor. Dördüncü ana trend ise zımbalar. Kullanım şekline göre keskin ya da düz görünümü olabilir. Önemli olan, hangi kıyafetle takarsanız takın, kesinlikle trendy bir görünüm kazanacağınızı bilmeniz.

Doğru kullanmanın püf noktaları

İri takı kullanımı

Sezonun trendlerinde basic ürünlere dönüş var. Kocaman kolyeler, ultra büyük malzemelerle yapılmış takılar ön planda. Gece sade bir kıyafeti rahatça tamamlayacak bu takıları gündüz de kullanma şansınız var. Beyaz t-shirt ve kotla birlikte büyük kolyeleri takın. Ancak o zaman kıyafetinizin sade ve sofistike olmasına dikkat edin. Bir not: Sezonun en önemli rengi, kırmızı.

Uyumlu renklerden kaçının!

Gümüş, siyah, bakır, kahve ve tonları rağbette. Bu yıl kıyafette favori renkler bej ve gri, malum. Turkuaz, patlıcan moru, fuşya ve yeşil de çok moda. Kırmızı tonlar; siyah, gri ve beyaz renklerle giyildiğinde klasik bir görünüm verir. Ama birbirine uyumlu renkler kesinlikle kullanılmamalı. Bu renkteki kıyafetleri, aynı rengin koyu-açık tonlarında yapılmış sallantılı-halka küpelerle tamamlayın. Siyah takıda da ön planda. Baştan ayağa siyah bir kıyafetin üstüne mat ve parlak takınızı kullanın, trendy olun.

Etkili öneriler

Takılar uzun ya da büyük. Parti için değerli taşlı takılar akıllıca olur. Koyu metal tonlarla kullanılmış açık ya da metalik renkli kristaller, inci-zincir gibi klasikler iş görür. Bunları ya üst üste takın ya da tek olarak kısa kullanın. Zincirleri farklı metallerle ve renklerle karıştırın. Bir öneri daha: Kazağınızın üzerine ‘Y’ şeklinde düğüm atılmış bir çok farklı zinciri bir arada kullanabilirsiniz. Bu görünümü, kalın ve uzun inci kolyeyle tamamlayabilirsiniz.

Yaratıcı karışımlar

1- Öncelikle, takılar büyük olmalı. Renkler gri, kırmızı, siyah ve kahve. Bunlar tamamen doğa renkleri olduğu için, her kıyafetle uyum sağlar. Modern bir görünüm için bu sezon moda olan geleneksel parlak renklerle antik ve eski görünümlü takıları karışık kullanın.

2- Fil, yılan ya da zürafa desenleri olan çeşitli takıları birlikte takarak özgün bir görünüm sahibi olabilirsiniz.

3- Vintage takılarda sezonun gözdesi, renkli incili broşlar. Hele özel kesimli taşlı modelleri ön planda. Bir çok sıra oluşturan incili ve taşlı kolyelerde, kilit yerine kurdelenin kullanıldığını görüyoruz.

4- Kış modasında yaratıcı karışımlar, yüksek topuklu seksi botlar, desenli kumaşlar, trikolar ve bol takı var. Ve elbette renkli atkılar, şallar... Yukarıda anlattığımız takıları çorapla birlikte giyilen elbiselerle, kemerle kullanılıp vücuda oturan bir ceketle ve uzun bir kazakla tamamlayabilirsiniz.

Sezonun öne çıkanları

-Büyük taşlar, metal çiçekler ve kocaman kolyeler yeni sezonun gözdesi.

-Hint ve egzotik esintili avize küpeler çok revaçta. Garnet, topaz, siyah pırlantaların pembe altın görünümlü olanlarla birleştiği modelleri kullanın.

-Dantel görünümlü metaller, büyük yapraklar, hatta tüyler takı modasının vazgeçilmezleri.

-Büyük, renkli bilezik ve bileklikler, ekstra uzun küpeler ve ekstravagant kolyeler...

-Metaller sarı ve beyaz renklerde. Ağırlıkta hafif, görünüşte ağır. Bazısı geometrik, bazısı irregular formlarda.

-Bu yıl ağırlıklı kullanılan takı motifleri yılanlar, filler, çiçekler, kuşlar, böcekler, yapraklar ve antik paralar.

-Püskül tekrar moda. Üstelik sadece giyim, ayakkabı ve çantada değil, takıda da kullanılıyor.

-Kare şeklinde bilekliklere çok sık rastlayacağız. Popülerliğini uzun zaman sürdürecek gibi görünüyor.

-Bilekliğiniz yuvarlak da olabilir. Yeter ki kalın olsun.

-Ne kadar çok bileziği yan yana takarsanız o kadar trendy gözükeceksiniz. Bu nedenle, bir çok ince bilezik alıp birlikte takmakta fayda var.

-Büyük ve retro küpeler rağbet görecek. Kesinlikle bir tane edinmelisiniz. Küpelerin olmasına dikkat edin, kulaklarınızın acımalarını istemezsiniz. Bu küpelerde funky ve değişik yüzeylerdesenler olması gerek.

2

Haberin Devamı