Gündem Sezer'i hayata küstürmeyelim!

Sezer'i hayata küstürmeyelim!

Paylaş
Sezer'i hayata küstürmeyelim!

Sezer'i hayata küstürmeyelim!

Zonguldak’ın Gökçebey İlçesi’nde 20 ay önce bacağına yapışan keneyi çıkarttırmak için bisikletiyle hastaneye giderken otomobilin altında kalarak felç olan 18 yaşındaki Sezer Uslucuk, 1 yıl sonra bacaklarına kelepçelenen cihazla da olsa yürümeye başladı. Uslucuk, maddi imkansızlıktan fizik tedavisinin aksaması sonucu yürümesinde bir gelişme olmayınca yeniden hayata küstü.

Haberin Devamı

Peçete fabrikasında asgari ücretle işçi olarak çalışan 46 yaşındaki Sezai ile ev kadını 37 yaşındaki Müjgan Uslucuk’un 2 çocuğundan Gökçebey Çok Programlı Lisesi Elektrik Bölümü öğrencisi Sezer Uslucuk, 15 Haziran 2009 sabahı banyoda sağ dizindeki keneyi fark etti. Uslucuk, bisikletiyle panik içinde keneyi çıkarttırmak için Gökçebey Devlet Hastanesi’ne giderken, Tahir Arabacı yönetimindeki otomobilin altında kalarak ağır yaralandı.

Zonguldak Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nde omirilik ve bacak sinirlerinde zedelenme, kaburgaları ile iki bacağında kırık saptanan, sol kalça kemiğinin ise parçalandığı belirlenen Uslucuk, 3 operasyon geçirmesine karşın bir daha yürüyemeyeceği söylenerek taburcu edildi.

Haberin Devamı

KAZADAN 1 YIL SONRA AYAĞA KALKTI

Asgari ücretle çalışan Sezai ve eşi Müjgan Uslucuk, yürümesine mucize gözüyle bakılan Sezer’i ayağa kaldırabilmek için mücadele başlattı. Uslucuk çifti, eş, dost ve akrabalarının para yardımlarıyla çocuklarını Ankara ve İstanbul’da 4 farklı hastaneye götürerek tedavi ettirdi. Sol kalçasına protez takılan Uslucuk, gördüğü fizik tedaviyle önce oturabilir duruma geldi, kazadan 1 yıl sonra da Hacettepe Fizik Tedavi Rehabilitasyon Merkezi’nde bacaklarına kelepçelenen uzun yürüme cihazıyla ayağa kalkarak yürümeye başladı.

TEDAVİ AKSADI, HAYATA KÜSTÜ

Sezer Uslucuk, geçen yıl haziran ayında hastaneden taburcu olmasının üzerinden geçen 8 aylık sürede fizik tedavisi ve egzersizlerini evde anne ve babasının yardımıyla yapmaya başladı. Ancak Müjgan Uslucuk, eşinin işte olması nedeniyle oğlunun fizik tedavisini tek başına yapmakta zorlandı. Günde en az 3 seans fizik tedavi görmesi gerekirken ancak 1 seans uygulanan, bu yüzden 8 aylık sürede yürümesinde bir gelişme olmayan Sezer Uslucuk, yeniden hayata küstü. Babasının, tanıdıklarının yardımıyla ikinci kattaki evden dışarıya çıkabilmesi için asansör yaptırmasına rağmen tekerlekli sandalye ile ancak 3- 4 günde bir dışarıya çıkan Uslucuk, umudunu kaybetmeye başladığını söyledi. Sezer Uslucuk, şöyle konuştu:

"Doktorlar, ’yürüyemez kalkamaz’ demişti. Şu an Allah’a şükür yürüyorum. 1 yıl sonra tekrar ayağa kalkıp yürümeye başladığımda çok mutlu olmuştum. Ancak geçen 8 ayda hiçbir ilerleme olmadı. Geçen ay sonunda Denizli’de bir termal otelde 2 hafta havuz tedavisi gördüm. Bu tedavinin biraz faydasını gördüm. Ancak paramız yetmediği için 2 hafta kalabildik. Artık bu cihaz olmadan da yürümek istiyorum. Ama bu bana çok kolay gelmiyor."

Haberin Devamı

AİLE YARDIM BEKLİYOR

Müjgan Uslucuk da oğlunun fizik tedavisini tek başına yapamadığını, bu yüzden tedavinin aksadığını söyledi. Ayağa kalktıktan sonra bir gelişme olmaması nedeniyle oğlunun umutsuzluğa düştüğünü, kendisinin de üzüldüğünü belirten Müjgan Uslucuk, "Fizik tedavinin günde en az 3 seans uygulanması gerekiyor. Ancak ben tek başıma 1 defa zor yaptırıyorum. Bacaklarındaki kasılmalar beni zorluyor, gücüm yetmiyor. Şimdi eve fizyoterapist gönderilmesi için Valiliğe başvuruda bulunduk. Gönderileceğini söylediler, onu bekliyoruz" dedi.

Uslucuk, Denizli’deki otele 2 hafta için 2 bin 700 lira ödediklerini anlattı. Müjgan Uslucuk, "Eş, dost, akrabalarımızın yardımıyla gitmiştik zaten. Termal su tedavisi iyi geldi. Bu tedaviyi devam ettirmek istiyoruz. Ancak eşim asgari ücretle çalıştığı için bunu bir süre ertelemek zorunda kaldık" diye konuştu.

Haberin Devamı

Ersin ERCAN- Gürkay GÜNDOĞAN/GÖKÇEBEY (Zonguldak), (DHA)