Serhan Sokulgan Sezen'den görsel efektli yeni klip
HABERİ PAYLAŞ

Sezen'den görsel efektli yeni klip

Haberin Devamı

Sözleri Sezen Aksu'ya, müziği Şehrazat'a ait 'Biraz Pop Biraz Sezen' albümünün "Manifesto"su aylardır en çok çalınan şarkılardan. Uzun zamandır üzerinde çalışılan şarkının klibi nihayet tamamlandı. Sezen'in "Vay" şarkısının ödüllü klibini çeken yönetmen Sinan Tuncay ile yaptığı bu ikinci video klip çalışması ayrıcalığını taşıyor.

Sezenden görsel efektli yeni klip

Çekimleri, Mart ayında PostLab prodüksiyonluğunda İstanbul'daki Oreon Stüdyoları'nda, green box tekniği kullanılarak gerçekleştirilen videonun montajı ise New York'taki Arcade Edit'de Laurel Smoliar tarafından yapıldı. Videonun yaklaşık 500 saat süren görsel efekt ve animasyon çalışmaları ise Ilgı Çandar ve Sinan Tuncay tarafından Los Angeles ve New York'ta tamamlandı. Bu yazın hitlerinden 'Manifesto' için birçok reklamcı şarkıyı kullanmak için şimdiden sıraya girdi.

EN GÜZEL MANZARALI MEYHANE


Birçok mekan gezmeme ve bilmeme rağmen, insan her geçen gün yeni yerler de keşfedebiliyor. Geçen akşam Beyoğlu İş Merkezi'nin en üst katında bir meyhane ile tanıştım. Meyhanelerin içinde tarz olarak fasıllı şarkılı eğlenceli yerleri çok sevmem. Oldum olası Rum meyhanesi kıvamında olan yerleri hep daha çok sevmişimdir. Adı 'Barba Rasimo' olan Rum meyhanesinde mezeleri tadarken bir yandan da Yunan ezgileri tatlı tatlı kulağıma geldi.

Sezenden görsel efektli yeni klip
Barba Rasimo

Barba Rasimo'yu diğer meyhanelerden ayıran özelliği ise muhteşem bir manzaraya sahip olması. Tarihi yarımadadan Boğaz'a kadar kuş bakışı izleyeceğiniz manzara muhteşem ötesi. 1956 Selanik doğumlu bir Rum'un hikayesi ile başlayan meyhanede hafta sonları buziki eşliğinde canlı müzik de var. Gittiğim akşam Girit ezmesi ve vişneli yaprak sarma favorim oldu. Yazın püfür püfür açık hava teras keyfi isteyenlere, bir de manzara ve güzel meze eklenince insan "Daha ne olsun" diyor. Gecenin ilerleyen saatlerinde hemen alt katında yer alan Chic Club, sabahın ilk ışıklarına kadar eğlenceyi devam ettiriyor.

BOMONTİ'NİN EĞLENCE ADASI


Geçen yaz hizmete giren Bomontiada'ya bir türlü gitme fırsatı bulamamıştım. Babylon'un Beyoğlu'ndan buraya taşınmış olması da Bomontiada'yı şüphesiz daha fazla popüler kıldı. Yaşanılan terör olaylarından sonra dışarı çıkmaya korkan bir kısmın sığınma alanı gibi de olmuş Bomontiada. Sıkı bir güvenlik aramasından sonra kendinizi geniş bir avluda bulurken etrafta olan mekanlardan "Acaba hangisine otursam" diye kafanız karışabiliyor.

Sezenden görsel efektli yeni klip
Bomontiada

Galata'nın Kiva'sı Türk mutfağı havasında, özellikle meze dolabı ile çok cezbedici. Binbir çeşit bira sunumuyla popülist gençlerin daha çok tercih ettiği bir mekan olmuş.

Bomontiada'nın diğer keyifli mekanı Delimonti, bir restorant havasının dışında aynı zamanda bir gastronomi marketi. Türkiye'nin 54 ilinden 440 çeşide yakın ürün yer alıyor.

Sezenden görsel efektli yeni klip
Delimonti

Hemen Babylon'un girişinin karşısında yer alan Kilimanjaro da "fine dining" anlayışından uzak rahat bir mekan. Menüsüne gelince yerel tadların hakim olmasının dışında ev yapımı şarküteri ürünleri de yer alıyor. Kısacası Bomontiada gerçekten hakkını veren bir yeme içme ve eğlence adası olmuş diyebilirim. Ben kendi adıma bu kadar geç gittiğim için çok pişman oldum.

LEVENT YÜKSEL'DEN ARABESK HAREKETLER


Son 10 yıldır proje albümler aldı başını gidiyor. Artık sıfır kilometre şarkılı albümler riskine birçok yapımcı ve sanatçı girmek istemiyor.

Sezenden görsel efektli yeni klip

Nilüfer'den Işın Karaca'ya, Zerrin Özer'den Mirkelam'a ve daha da ismini sayamadığım birçok kişi proje albümleri denedi. İçlerinde çok ses getiren de oldu, kaybolup giden de. Levent Yüksel bu ülkede gelmiş geçmiş en iyi müzisyenlerden biri. Kariyerinde yaptığı ilk 3 albümü gerçekten bambaşkaydı. Daha sonra çıkardığı albümlerde güzel şarkılar vardı ama çok tırmanışa geçemedi maalesef. 'Kadın Şarkıları' projesi de istediği yere taşınamadı. Bir yıldır üzerinde çalıştığı 'Hayatıma Dokunan Şarkılar'ın müzik yönetmenliği bu konuda üstad Burhan Bayar'a ait. İbrahim Tatlıses'den Orhan Gencebay'a kadar herkeste yer etmiş arabesk şarkıları yeniden yorumlamış Levent Yüksel. Ortalık hâlâ arabesk rüzgârı ile eserken,Levent Yüksel'in yanık sesiyle bakalım bu şarkılar nasıl hayat bulacak?

BİR KÜÇÜK NOT


Dört hafta evvel Tarkan'ın yeni çıkacak albümünde Ajda Pekkan'a verdiği 'Yakar Geçerim'i kendisinin de okuyacağını ilk kez burada yazmıştım.

Sezenden görsel efektli yeni klip

Geçen hafta Ozan Çolakoğlu sosyal medyadan 'Yakar Geçerim'in albümde hiç olmadığını belirtti. Ancak bu şarkıyı okuyan Tarkan'ın son dakikada vazgeçtiğini tüm yakın çevresi biliyor. Hatta hâlâ koyup koymama konusunda tereddütteymiş. Şuraya iliştireyim dedim.

GÖZLEM KULESİ


- Murat Boz'un çapkınlık haberleri üzerine hâlâ konuşulup üzerine bir de yapılan saçma yorumlardan artık içim daralıyor.

- Serdar Ortaç'ın sürekli birileriyle düet yapmasını saçma buluyorum. Sinan Akçıl ile olan düeti 'Yüzyılın Aşkı' şarkısına da "Ne mana" diyorum.

Sezenden görsel efektli yeni klip

- 17 Haziran'da Harbiye Açıkhava Konserleri'nin açılışını yapacak olan Şebnem Ferah konserini iple çekiyorum.

- Ajda Pekkan'nın bir emlak reklamında "Aynen Öyle" şarkısını reklama göre uyarlayıp kendi sesinden "Sıfır faiz sıfır peşinat" demesini kariyerinin lekesi olarak görüyorum.

YAZ İÇİN KULAĞIMA GÖZÜME TAKILANLAR


Kısa sürede markalaşan Klein Bodrum da yazlık yerine Eva Klein olarak taşınırken İstanbul'da kalanları da unutmuyor. Yıllardır İstanbul'un gözde mekanı Nuteras'ın yerine geçecek olan mekan, Klein Garten olarak hizmet verecek. Pera'lı Klein Garten'in güzel manzarasında erken saat yemek servisi de olacak.

Kuruçeşme Arena'nın yokluğunu konser alanı olarak bu yaz Marina Arena kapatacak. Tuzla Marina'da yer alan konser alanı geçen hafta sonu Murat Boz konseri ile açıldı. Bugün Ajda Pekkan ile devam edecek olan konserler serisinde Zerrin Özer, Gökhan Türkmen ve birçok isim yer alacak.

Sezenden görsel efektli yeni klip
Sortie

Reina'nın talihsiz bir şekilde kapanmasının ardından Sortie bu yaz güvenlik önlemlerini daha da çok artırmış olacak ki açılış gecesi güvenlik çok hassastı. Girişte kurşun geçirmez kale gibi bir cam kapı da bulunuyor. Bu yaz sezonu Reina'sız buruk kalsa da bu açığı Sortie ile kapatacak gibi gözüküyor.

Asmalı'nın Slope'u, Beyoğlu'nun tüm haline rağmen tüm yaz açık olacak ender mekanlardan. Müdavim olan mekanda zaman zaman oyuncular DJ kabininde olmaya devam edecek.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder