Dünya 'Şeytan Kulağı' ürküttü!

'Şeytan Kulağı' ürküttü!

Paylaş
'Şeytan Kulağı' ürküttü!

Sibirya'da, uğursuz sayılan bir 13'üncü Cuma günü bulunan ham altın külçeye, şeklinden ötürü 'Şeytan Kulağı' ismini verdiler. 'Uğursuz bir günde' bulunması ve şekli nedeniyle bazı Hıristiyanlarda korku yaratan külçe tam 642 bin lira ediyor

Sibirya'nın İrkutsk Bölgesi'nin Ugahan maden yatağında eşi benzeri olmayan altın külçe bulundu. Sivri bir kulağı andıran 72 kilogram ağırlığndaki külçenin 13 Haziran Cuma günü bulunması olayı daha da gizemli yaptı. Bugüne kadar bulunan en ağır külçe 6.6 kilogramdı.

Hıristiyanlık aleminde 13. Cuma'nın uğursuz kabul edilmesi nedeniyle bu altın külçesine 'Şeytan Kulağı' adı verildi. Külçenin fiyatının 642 bin TL olduğu açıklandı.

Külçenin değerli metalleri çöp ve çakıldan ayıran cihaz tarafından bulamamış olması da ayrı bir ilginçlik katıyor. Maden arayıcıları da külçeyi başlangıçta taş sanıp onu bir köşeye fırlattı. Ancak, bunu daha sonra demirleri düzleyen işçi buldu.

"Şeytan Kulağı" şu ana kadar İrkutsk Bölgesi'nde bulunan en büyük külçelerden biri olma özelliği taşıyor. Ancak bu külçe içeriğinde çok az altın bulunan toprak tabakasının yer aldığı yeni maden yatağında bulundu.

Haberin Devamı