Magazin 'Sevişme sahnesinde yönetmenle pazarlık yaptık'

'Sevişme sahnesinde yönetmenle pazarlık yaptık'

Paylaş
'Sevişme sahnesinde yönetmenle pazarlık yaptık'

'Sinyora Enrica ile İtalyan Olmak' filminin yıldızı Lavinia Longhi çarpıcı açıklamalarda bulundu

Lavinia Longhi ismine belki yabancıyız ama onu ‘Sanguepazzo’ filminde Monica Belluci’yle öpüşme sahnesinden hatırlıyoruz. Yeni Ornella Muti olarak tanımlanan güzel oyuncu, cuma günü vizyona giren ‘Sinyora Enrica İle İtalyan Olmak’ filminde İsmail Hacıoğlu’nun âşık olduğu Valentina karakterini canlandırıyor. Güler yüzü, sempatik tavırları ve yarım yamalak Türkçe’siyle dikkat çeken Longhi, Türkiye’yle kurduğu bağı devam ettireceğini ve Türk yapımlarında rol almak istediğini söylüyor. Ezan sesinin kendisini rahatlattığını ifade eden başarılı oyuncu, röportajın sonunda Sezen Aksu’nun ‘Gidiyorum’ şarkısını söyleyerek beni şaşırtmayı başarıyor.

Oyunculuk serüveniniz nasıl başladı?

Kuzenim dansçıydı ve beni hep tiyatrolara götürüyordu. Oraya gittiğimde çok mutlu oluyordum. Çocukken oyuncu olmak istediğime karar verdim. Rüyalarımda bile sahne vardı. Lise eğitimim bitince de oyunculuğa yöneldim ve asla pişman olmadım. Aslında büyük aşkım tiyatroydu ve tiyatro sanatçısı olarak mesleğime devam etmek istiyordum. Sinema bir anda hayatıma girdi ve oraya yönelme kararı benim için çok büyük adımdı.

Sinemaya geçmeye nasıl karar verdiniz?

Tiyatroya âşıktım ama Milano'ya sinema okumaya gittim. Okulda bir tez konusu belirlemem gerekiyordu. Dünyaca ünlü yönetmen olan Sergio Leone'yi seçtim. Onu araştırırken gönlüm sinemaya kaydı. Bu aşk beni Claudia Cardinale'ye kadar götürdü.

İtalyan bir oyuncusunuz ve hayranlık duyduğunuz Claudia Cardinale ile bir Türk filminde buluştunuz. Bu tesadüfü nasıl yarattınız?

Gerçekten müthiş bir tesadüf oldu. Aslında Milano'da yaşıyorum. Ama Roma'ya gittiğimde ajansım aradı ve "Sinyora Enrica ile İtalyan Olmak' diye bir film var. Türkler çekiyor. Valentina karakteri için seninle görüşmek istiyorlar" dedi. Menajerimle birlikte yönetmenimiz Ali İlhan, yapımcılarımız Can Arca ve Elvan Günaydın'la görüştük. Yönetmen shovvreel'imi izledi. Ardından da bana senaryoyu yolladılar ve Valentina'yı çok sevdim. Yapımcılarımıza "İstanbul'a gelmek ve çalışmak istiyorum" dedim. Zaten Türkiye'yi hep çok merak ederdim.

Peki, filmde Claudia Cardinale'yle oynayacağınızı duyduğunuzda tepkiniz ne oldu?

Gençliğime ve tecrübeme bakarak bunu kelimelerle ifade etmem mümkün değil. Sergio Leone nasıl sinema tarihinin bir parçasıysa, Claudia Cardinale de öyle. Onun filmleriyle büyüdüm. Sette onu ilk gördüğümde çok heyecanlandım. Kendimi İtalyan
sinemasının tarihine girmiş gibi hissettim. Mütevazı tavırları, öğretici davranışlarıyla da
müthiş bir deneyim yaşadım.

EZAN SESİ BENİ RAHATLATIYOR

'Sinyora Enrica İle İtalyan Olmak' filminde Sicilyalı Valentina hayatı çok umursamayan, kendi istekleri herkesten önemli olan bir karakter. Üstelik de seksi bir kadın. Filmde çırılçıplak kaldığınız bir sahne de var. Bu rol sizi zorladı mı?

Valentina Sicilyalı biri. Ben de sayesinde Sicilya'ya dair çok şey öğrendim. Güney lehçesinde konuşmak için dersler aldım. O hayata sadece kendi çıkarına göre bakıyor. Bana hiç benzemiyor. Yönetmenimiz bana ne istediğini söyledi. Ben de rolün bütün gerekliliklerini yerine getirdim. Ama sevişme sahnelerinde çok çıplak kalmak istemediğim konusunda yönetmenle pazarlık yaptım. Sinemada o sahneyi izlerken de biraz utandım. Başka bir ülkede olduğum için çekingenliğim vardı. Kimse kötü tepki göstermeyince rahatladım.

Monica Belluci ile başka bir filmde sevişme sahneniz var. Bu sahneler sizi tedirgin ediyor mu?

Bir oyuncu her rolü oynar. Sevişme sahnelerinden çok hoşlanmıyorum ama roliçin gerektiriyorsa yapıyorum.

İsmail Hacıoğlu Türkiye'de genç kuşağın önemli oyuncuları arasında yer alıyor. Sizin için nasıl bir oyuncuydu?

Aylardır herkes bana bu soruyu soruyor. Size de memnuniyetle cevap vermek isterim. Filmde İsmail'in canlandırdığı Ekin karakteriyle hiçbir diyaloğumuz yok. Ama İsmail'le de konuşamadık. Çünkü önümüzde dil bariyeri var. Benim Türkçem ve İngilizcem yok. Sadece İtalyanca konuşabiliyorum. O da ne yazık ki İtalyanca bilmiyor. Ama sete çıktığımızda bütün engeller ortadan kalktı. Çünkü gözlerimize bakınca ne yapmak istediğimizi biliyorduk. Filmde aynı dili konuşmayan insanların hikâyeleri anlatılırken, gerçekte de bunu yaşandık.

Ama şimdi Türkçe öğrenmişsiniz...

Türkiye'yi çok seviyorum. Teoman Kumbaracıbaşı, Serra Yılmaz, Birol Ünel, Sibel Kekilli dışında Türk ünlü tanımıyorum ama herkesi daha iyi tanıyacağım. Ayrıca Sezen Aksu hayranıyım. Sette çalıştığımız ekip bana Sezen Aksu şarkıları dinletti. Mesela "Gidiyorum bütün aşklar yüreğimde" şarkısını ezberledim. Türkçemi ilerletmeye çalışıyorum.

'Öyle Bir Geçer Zaman ki' dizisinde Carolin karakterini bir Alman oyuncu olan Wilma Elles canlandırıyor. Sizi de önümüzdeki sezon Türkiye'de bir dizide izleyebilir miyiz?

Öyle bir planım henüz yok. Ama teklif gelirse ve senaryoyu beğenirsem neden olmasın. Türkiye'ye eskiden beri âşığım ama tatil için bile gelme olanağı bulamadım. Büyük bir şans eseri profesyonel yoldan gelme şansım oldu. Bundan sonra kurduğum bu bağı kaybetmeyeceğim. Türkiye'de sabah ezan sesini duyunca duygulanıyorum. Beni çok rahatlatıyor.

FATİH AKIN TÜRK, FERZAN ÖZPETEK İTALYAN

Lavinia Longhi, şimdilik Ali İlhan ve Fatih Akın dışında Türk yönetmen tanımadığını söylüyor. “Ferzan Özpetek’in başarısı bir Türk yapımında rol almanızda etkili oldu mu?” sorusuna ise oldukça ilginç bir cevap veriyor: “Yanıtıma belki de biraz şaşıracaksınız ama benim için Ferzan Özpetek’ten ziyade Fatih Akın Türk yönetmen. Ferzan’ın tam bir İtalyan gözü var, onu İtayan yönetmenler kategorisine koyuyorum.”

'REDDEDİLEREK AYAĞA KALKTIM'

Oyunculuk eğitimini bitirdikten sonra sektöre girişte çok zorlandığını söyleyen Lavinia Longhi, yılmayarak buralara geldiğini söylüyor:

“Kimse oyunculuğun kolay olduğunu zannetmesin. Ben bir sürü ‘Hayır’ duyduktan sonra yani reddedilerek ayağa kalktım. Torpilim, tanıdığım yoktu ama üstesinden geldim. Çok ufak bütçeli filmlerle başladım. Yavaş yavaş sektöre kendimi kabul ettirdim. İtalya’da sizdeki gibi yerli dizi çılgınlığı da yok. Kendinizi göstermek için çok çaba harcamanız gerekiyor.”

Habertürk

3

Haberin Devamı