Eğitim - Kariyer Sevinç eğitim kurumları eğitim uzmanları, teog sınavını değerlendirdi

Sevinç eğitim kurumları eğitim uzmanları, teog sınavını değerlendirdi

Paylaş
Sevinç eğitim kurumları eğitim uzmanları, teog sınavını değerlendirdi

Sevinç Temel Okulu ve Sevinç Etüt Eğitim Merkezi eğitim uzmanları TEOG sınavını değerlendirdi

İşte Sevinç eğitim kurumlarının teog sınavı değerlendirmesi:

"Sınava giren öğrencilerimizden aldığımız duyumlara göre 2016-2017 Eğitim – Öğretim Yılı Merkezi Sistem Ortak Sınavı 2’de Türkçe dersi sınav sorularının öğrenci düzeyine ve müfredata son derece uygun olduğu kanaatine varılmıştır.

Okuma, anlama, yorumlama konularının ağırlıklı olduğu sınavda sözcük anlamından 1, cümle anlamından 2, paragraf anlamı ve kavramından 9, söz sanatları, yazı türleri, şiir yorumu, yazım kuralları, noktalama işaretleri, cümle vurgusu, eylem çatısı ve cümle türleri konularından birer soru sorulmuştur. Sınavın dili yalın ve anlaşılırdır. Cümle türleri, noktalama işaretleri ve yazım kurallarına dair sorular birden fazla bilgiyi ölçmeye yöneliktir. 2016-2017 Eğitim- Öğretim yılı 1. Dönem Merkezi Sistem Türkçe Sınavına göre son derece rahat soruların yer aldığı sınav, sistemli ve düzenli öğrencilerin soruları kolaylıkla yanıtlayabileceği düzeydedir.


MATEMATİK SORULARI 1. DÖNEM TEOG’A GÖRE DAHA ZORLAYICIYDI


Sınava giren öğrencilerimizden aldığımız duyumlara göre 2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı Merkezi Sistem Ortak Sınav 2’de Matematik dersi sınav sorularının 1. TEOG sorularına göre daha zorlayıcı olduğu kanaatine varılmıştır. Soruların ifadesi anlaşılır ve konular müfredat kazanımlarını içermektedir. Sınavın 10 sorusu yalnızca temel kazanımları kullanarak çözülebilecek olup, diğer sorular öğrencinin yorumları ve analiz edebilme gelişimlerini de ölçer niteliktedir. Duyumlara göre “Doğrusal Denklemler” konusuna ait soruların eleyici olduğu izlenmiştir. Sınavın A kitapçığına göre (7-13- 14-15- 20) numaralı soruları zorlayıcı niteliktedir.


DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ SINAVI ZORLAYICI DEĞİLDİ


Sınava giren öğrencilerimizden aldığımız duyumlara göre 2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı Merkezi Sistem Ortak Sınav 2 Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi sınav sorularının öğrenci düzeyine ve müfredata uygun olduğu görülmüştür. Bütün ünitelerden soru olmakla beraber ağırlıklı olarak 2. TEOG ünitelerinden soru çıkmıştır. Rahat bir sınavdır."

Haberin Devamı