Sabanur Kıraç Sevgilinizin ailesi sizi sevmese de ilişkinizi kurtarmanın 7 yolu
HABERİ PAYLAŞ

Sevgilinizin ailesi sizi sevmese de ilişkinizi kurtarmanın 7 yolu

Haberin Devamı

Eskilerin hiçbir lafı boş değil. Biriyle evlenirken sadece onunla değil onun ailesiyle de evlenmiş olursunuz derler ya, bu su getirmez bir geçektir. Birlikte olduğunuz kişiyi ailesinden bağımsız görmeniz imkansızdır. O hayatınızda olduğu sürece ailesi hayatınızdadır. Bu yüzden eğer sevgilinizin ya da eşinizin ailesiyle anlaşamıyorsanız bu durum hem ilişkinizi hem de psikolojinizi oldukça rahatsız edecektir. Ama hemen umutsuzluğa kapılmayın sevgilinizin ailesinin sizi sevmemesi dünyanın sonu değil. İlişkinizin de sonu olmak zorunda değil! Eğer sevgilinizi yeterince seviyorsanız bu zorluğu atlatabilir ve ailesine rağmen onunla mutlu olabilirsiniz.


1- Saygıyı elden bırakmayın


Haklıyken haksız durumuna düşmek istemezsiniz. Eğer bir kez saygısızlık yaparsanız o davranışınız yıllarca unutulmaz ve hep hakkınızda delil olarak kullanılır. Ama eğer hep saygılı davranırsanız sevgilinizin de sizi koruması ve kollaması kolaylaşır. “O size hiç saygısızlık etmedi, bu davranışlarınızı hak etmedi” diyebilir. Böylece sevgilinizin ailesini tavlayamasanız da sevgilinizin gözünde hep ulvi bir yerde kalırsınız.

2- Sabırlı olun


Roma bir günde inşa edilmedi. Sevgilinizin ailesiyle aranızdaki saygı ve sevgi ilişkisi de bir günde inşa edilmeyecek. Sizi tanıdıkça sevecekler. Ya da en azından sizden kurtulamayacaklarını anladıkça sevmeseler de saygı duymak zorunda kalacaklar. Yani en kötü ihtimalde bile aranızdaki ilişki belirli bir seviyeye ulaşacak. Ama bunun için sabırlı olmanız gerekiyor. Ve yine tekrarlıyorum, saygılı!

3- Sınırlarınızı çizin


Madem onlarla anlaşamıyorsunuz o zaman onlarla her gün görüşmemelisiniz. Çünkü arada böyle bir gerginlik varsa ne kadar sık görüşürseniz o kadar çok tartışma ihtimaliniz artar. Siz en iyisi sınırlarınızı iyi çizin. Sevgilinize durumu nazikçe anlatın. O da size hak verecektir. Asla ve asla sevgilinizi de ailesinden uzaklaştırmaya çalışmayın! O ve ailesi ayrılmaz, ayrılmamalı. Ama siz onlarla o kadar samimi olmak zorunda değilsiniz.

4- Kendinize güvenin


Ne olursa olsun kendinizi ezdirmeyin. Size kendinizi kötü, ezik ya da eksik hissettirmelerine izin vermeyin. Kendinize güvenin. Onların biricik çocuklarına layıksınız. En az onlar kadar iyisiniz. Bunu zamanı geldiğinde onlar da anlayacak. Aksini hissettirmelerine izin verirseniz onların gözünde hiçbir zaman hayal ettiğiniz yere ulaşamazsınız.


5- Ufak adımlar atın


Sevgilinizin ailesiyle sağlam bir ilişki istiyorsanız bunu küçük adımlar atarak sağlayabilirsiniz. Önce selamlaşarak, sonra hatır sorarak, zamanı geldiğinde onları kahveye davet ederek, özel günlerinde arayarak ve benzeri... Bir anda size yatılı misafir gelmelerini beklemeyin. Sizi tanımaları için onlara zaman verin.


6- Fazla takmayın


Baktınız ne yaparsanız yapın olmuyor, ağzınızla kuş tutsanız yaranamayacaksınız o zaman daha fazla da kendinizi harap etmeyin. Ne olacaksa olacak. Kafanıza takıp, moralinizi bozup, ilişkinize mutsuzluğunuzu yansıtmanın bir anlamı yok. Zaman her şeyin ilacı göreceksiniz.


7- Konudan uzaklaşmaya bakın


Eğer tüm çabalarınız boşa çıktıysa. Konudan ve ortamdan biraz uzaklaşmaya bakın. Bırakın araya biraz zaman ve mesafe girsin. Herkes biraz sakinleşsin. Bu süre zarfında da asla onlar hakkında kötü konuşmayın. Sevgilinizi de onlardan uzaklaştırmaya çalışmayın. Her şey kötü giderken sevgiliniz ısrarla onlarla yine de görüşmenizi istiyorsa ona sakin sakin zamana ihtiyacınız olduğunu bunun gelecekteki ilişkiniz için de en iyisi olduğunu ona anlatın.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder