Dünya Sevgililer Günü yasaklandı

Sevgililer Günü yasaklandı

Paylaş
Sevgililer Günü yasaklandı

Rusya'da bir şehirde Sevgililer Günü kutlamaları yasaklandı. Sepep ise ilginç: Kent sakinlerinin manevi güvenliği

Belgorod şehrinde, Sevgililer Günü, vali yardımcısı Oleg Polukhin'in imzaladığı bir kararnameyle yasaklandı. Yetkililere, eğitim kurumlarında ve kültürel tesislerde bu güne ilişkin kutlamaların iptal edilmesi talimatı verildi.

Şehir üniversitesi, öğrencilerin 14 Şubat'taki etkinliklere katılmasını yasaklarken, bu ekinliklere konsere ya da diskoya gitmek de dahil edildi. Hayvanat Bahçesi çiftlere yönelik 14 Şubat indirimini de iptal etmek zorunda kaldı.

Belgorod valisi, bugünün Rus kültürel geleneklerine aykırı olduğu için hedef alındığını belirtirken, Cadılar Bayramı kutlamaları da yasaklandı.

Valilik sözcülerinden Grigory Bolotnov, Sevgililer Günü'nün yerel geleneklerle hiçbir ilgisi olmadığını belirterek, "Bugünlerde oluşan hava gençlerin manevi ve ahlaki değerler geliştirmesine yardımcı olmuyor. Toplum Sevgililer Günü kutlamalarının sonuçlarını düşünmeli. Bu gün ticari amaçlı bir gündür. Bir Vodka Günümüz olabilir" diye konuştu.

Belgorod, Sevgililer Günü'nü, klasik müzik ve bir baloyla kutlanan bir Ortodoks gençliği günüyle değiştirdi. Rus Ortodoks Kilisesi'nin Sevgililer Günü ile ilgili net bir pozisyonu yok, ama Belgorod'daki yasağın yerel başpiskoposun onayını aldığı belirtiliyor.

İran'da da 14 Şubat Sevgililer Günü ile ilgili her türlü hediyelik eşya reklâmı ve satışı yasaklanmıştı.

Haberin Devamı