Spor Serie A'da nefes kesen yarış

Serie A'da nefes kesen yarış

Paylaş
Serie A'da nefes kesen yarış

Serie A'nın 31. haftası dün oynanan karşılaşmalarla tamamlanırken, haftanın maçında Milano derbisini kazanan AC Milan liderliğini sürdürdü

Serie A’nın 31. haftası önemli maçlara sahne olurken, cumartesi günü oynanan Milano derbisinde ezeli rakibi ve yakın takipçilerinden Inter’i 3-0’lık net skorla yenen AC Milan, şampiyonluk yolunda önemli bir engeli daha kayıpsız aştı.

Puanını 65’e yükselten AC Milan, 2 hafta aradan sonra galip gelmeyi başardı. Sezonun ikinci yarısına ezeli rakibinin eski oyuncusu ve teknik direktörü Leonardo ile başlayan ve art arda başarılı sonuçlar alan Inter’de bu mağlubiyet, liderle aradaki puan farkının 5’e çıkmasına neden oldu.

NAPOLİ'DE NEFES KESEN MÜCADELE

Ligde bu sezonun iki flaş ekibinin mücadelesi ise tam bir gol düellosu şeklinde geçti. Lazio’nun iki farkla öne geçtiği maçta Napoli önce beraberliği yakaladı ardından kendi kalesine attığı golle tekrar yenik duruma düştü.

HAFTANIN SONUÇLARI VE PROGRAMI

Uruguaylı golcüsü Edinson Cavani’nin oyuna ağırlığını koymasıyla Napoli, karşılaşmayı 4-3 kazandı. Bu sonuçla Napoli puanını 62 yaparak, sıralamada ikinci basamağa yerleşti.

UDİNESE, LECCE'YE TAKILDI

Ligdeki son yenilgisini 17. haftada alan bu sezonun güçlü ekiplerinden Udinese de deplasmanda Lecce’ye boyun eğerek, 14 hafta aradan sonra yenilgiyle tanıştı.

Siyah-beyazlı takım son 14 haftada sadece 3 beraberlik almıştı. Kümede kalma mücadelesi veren Lecce de bu galibiyetle önemli bir 3 puanı hanesine yazdırdı.

JUVE, ROMA'DAN ÇIKMAYI BİLDİ

Bu sezon zirve hedeflerinden erken kopan ve amaçları Avrupa kupalarına katılmak olan AS Roma ile Juventus ise Roma Olimpiyat Stadı’nda karşı karşıya geldi.

Başkent ekibini, deplasmanda iki golle deviren Juventus, haftalar sonra üstüste ikinci galibiyetini aldı ve rakibiyle arasındaki puan farkını da 2’ye düşürdü.

CATANIA'DAN FARKLI GALİBİYET

Serie A’nın 31. haftasında oynanan bir diğer derbi mücadelesi Sicilya’daydı. Evsahibi Catania, ezeli rakibi Palermo’yu gole boğdu ve 3 puana uzandı.

Catania, kendisi için altın değerindeki bu 3 puanla tehlikeli bölgeden biraz olsun uzaklaştı. 2010-2011 sezonunun sonu yaklaştıkça kümede kalma savaşı da iyice kızışıyor.

CAVANI VE DI NATALE GOL KRALLIĞINDA BAŞ BAŞA

25 gol: Edinson Cavani (Napoli), Antonio Di Natale (Udinese)
20 gol: Marco Di Vaio (Bologna)
19 gol: Samuel Eto’o (FC Inter).

Haberin Devamı