Siyaset Şener: Açılım Türkiye'ye zarar verdi
Paylaş
Şener: Açılım Türkiye'ye zarar verdi

Sivas'tan bağımsız milletvekili olan Abdüllatif Şener, "Açılım süreci, ülkemize zarar vermiştir" dedi

Türkiye Partisi Genel Başkanlığı görevinden istifa ederek memleketi Sivas’tan bağımsız milletvekili adaylığını açıklayan Abdüllatif Şener, "Açılım süreci, ülkemize zarar vermiştir, ortaya hiçbir şey çıkartmamıştır, Türkiye’yi yazboza çevirmiştir ve olayları tırmandırmıştır" dedi.

Haberin Devamı

Seçim çalışmalarına Suşehri ilçesinde devam eden Şener, vatandaşların ilgisiyle karşılaştı. Vatandaşlarla hatıra fotoğrafı çektiren Şener, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Vatandaşların ilgisinden dolayı mutluluğunu ifade eden Şener, 12 Haziran seçimlerinde Sivas’tan bağımsız milletvekili seçileceğine inancını dile getirdi.

YSK’nın iptal kararını değerlendiren Şener, milli birlik ve beraberliği ilgilendiren konulardaki kararsız tutumların, ülkeye zarar verdiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Hükümet tarafından bir açılım paketi hazırlanmış ’demokratik açılım’ diye ilan edilmiştir. Ancak açılımın ne olduğunu biz de anlamadık, ortaya bir envanter çıkmadı, ne yapılacağı açıklanmadı ama o karışık ortam içerisinde çok zikzaklar ve gelip gitmeler izledik. Bugün itibarıyla baktığımızda bu açılım süreci, ülkemize zarar vermiştir, ortaya hiçbir şey çıkartmamıştır, Türkiye’yi yazboza çevirmiştir ve olayları tırmandırmıştır. Şimdi baktığımızda Yüksek Seçim Kurulunun kararını değerlendirdiğimizde istikrarlı ve düzenli bir tutum içerisinde olmasının gerektiğini düşünüyoruz. Bir seçimde ’evet’ denilirken, bir sonraki seçimde ’hayır’ denilmesi, önce ’hayır’ dedikten sonra ’bir daha incelemeyi gözden geçirelim’ kamuoyunda farklı tepkiler ortaya çıkartmaktadır. Bu süreçlerin doğru idare edilmesi lazım. Çünkü bu hassas süreçler ve dönemler yanlış idare edilirse ülkeye zarar vermiş oluruz. Onun için herkesin görevini yaparken dikkatli olması her şeyden önemli."

Haberin Devamı

Bakanlık döneminde Kelkit Vadisi’ne yapmak istediği ama yapamadığı bir projenin olup olmadığı yönündeki bir soru üzerine Şener, "Vadinin önemi büyüktür, Kelkit Vadisi bölgesi, doğudan batıya uzanan bir koridorun ortasında bulunmaktadır. Farklı değişik illeri ilgilendirmektedir. Bu bölgenin her şeyden önce ulaşım alanının güçlendirilmesi gerekir. Bunun dışında ekonomisinin güçlendirilmesi için pek çok çabaya ihtiyaç vardır. Bildiğiniz gibi daha önce buranın yol düzenlemeleriyle ilgili başta Geminbeli yolu olmak üzere büyük çabalarım olmuştu ve bu yolun açılışını sağlamıştım. Organize sanayi bölgesinin kurulması yine benim tarafımdan gerçekleştirilmişti. Doğalgaz benim girişimlerimle Suşehri’ne gelmiştir ama bunlar yeterli değil. Öteden beri Suşehri il olmayı arzu etmektedir. Önümüzdeki yasama döneminde bazı yeni iller gündeme gelecektir, bu arada Suşehri’nin il olması için gerekli çabayı göstereceğiz, bölgenin, tüm Kelkit havzasının önemli bir merkezi olduğunu göstereceğiz" diye konuştu.

Haberin Devamı

Şener, seçim gezisi sırasında, ilçede inşaatı devam eden Hz. Ebubekir Camisi’ne de maddi yardımda bulundu. Şener, pazar tezgahlarını inceleyerek, esnafla sohbet etti.