Gündem 'Selin nedeni çarpık yapılaşma'

'Selin nedeni çarpık yapılaşma'

Paylaş
'Selin nedeni çarpık yapılaşma'

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Samsun'da meydana gelen selle ilgili önce AFAD yetkililerden bilgi aldı

Kılıç, selin çarpık yapılaşmadan meydana geldiğini söyledi. Kılıç daha sonra partisince düzenlenen bayramlaşma törenine katıldı. Samsunspor’u da ziyaret eden Bakan Kılıç, daha sonra Atakum ilçesine giderek selin olduğu bölgede inceleme yaptı.

>>> SAMSUN YİNE SULAR ALTINDA

Samsun ve ilçelerinde bakanlığıyla ilgili incelemelerde bulunan Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, programına sel nedeniyle geç başladı. Kılıç ilk olarak AFAD’a giderek bilgi aldı. Metrekareye 205 kilogram yağış düştüğünü söyleyen Bakan Kılıç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da kendisini arayarak sel ile ilgili bilgi aldığını söyleyerek geçmiş olsun dileklerini iletti.

Selin çarpık kentleşmeden meydana geldiğini dile getiren Suat Kılıç, "Geçen sene alınan önlemler nedeniyle çok daha kuvvetliyiz. Meteoroloji Bölge Müdürlüğü’nden erken saatlerde gelen uyarılar neticesinde kamu kurumlarımız etkin bir bilgilendirme sistemi geliştirdiler. Baskınların başladığı andan itibaren de tüm kamu kurumları makine parklarını birleştirerek vatandaşlarımıza yönelik zarar ve ziyanın olabildiğince asgaride kalmasına yönelik tüm tedbirleri hızlı bir şekilde aldılar" dedi.

Daha sonra Büyükşehir Belediyesi, AK Parti İl Başkanlığı, Canik Belediyesi ve Tekkeköy ilçesinde düzenlenen bayramlaşma törenlerinin ardından Samsunspor’u ziyaret etti. Burada da sporcularla ve yöneticilerle bir araya gelen Bakan Kılıç, ardından selin yaşandığı Atakum’a giderek incelemelerde bulundu.

İsmail AKDUMAN/SAMSUN,(DHA)