Gündem Selde can pazarı

Selde can pazarı

Paylaş
Selde can pazarı

Gaziantep'te sağanak yağış kentte sele dönüşürken, köprü altında kalarak içine su dolan 2 otobüste bulunan 30'u öğrenci 40 kişi boğulmaktan son anda kurtarıldı

Gece başlayan ve aralıksız devam eden sağanak yağış Gaziantep’te hayatı felç etti. Caddelere dolan yağmur suyu sele dönüştü, 100’e yakın ev ve işyerini su bastı.

İtfaiye ekipleri, Venedik gibi cadde ve sokakları suyla dolan Gaziantep’te, sel suyunun bastığı evlerden gelen yardım çağrılarına yetişmekte güçlük çekti. Onlarca araç ise caddelerde mahsur kaldı, bazıları sel sularıyla sürüklendi.

Mobese merkezine yaptıkları inceleme gezisinden sonra okullarına dönen Beykent İlköğretim Okulu’nun 30 öğrencisinin içinde bulunduğu Büyükşehir Belediyesi’ne ait otobüs ile şehir içi yolcu taşımacılığı yapan halk otobüsü, suyla dolan Tugay Köprülü Kavşağı yakınında stop edip, mahsur kaldı.

Araçlar hareket edemeyince içerisi sel sularıyla doldu. Büyük panik ve korkunun yaşandığı araçlardaki kişilerin kurtarılması için kurtarma ekiplerinden yardım istendi.

Yaklaşık 2 metre yüksekliğinde suyun olduğu kavşakta kalan otobüse kurtarma ekipleri ancak botlarla yaklaşabildi. Otobüsün koltuklarının üzerine kadar yükselen sular, 1’inci sınıfta eğitim gören minik öğrencilere büyük korku yaşattı.

Öğrenciler kapısı güçlükle açılan otobüsten beşerli gruplar halinde botlara alınarak kurtarıldı. Aynı yöntemle halk otobüsündeki yolcularla, araçların şoförleri olmak üzere 10 kişi de kurtarıldı.

Haberin Devamı

Uludere'de sel: 1 kişi kayıp

YAKINLARI FENALIK GEÇİRDİ

Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Asım Güzelbey’in de izlediği kurtarma çalışmaları sırasında boğulmaktan son anda kurtarılan öğrenciler gözyaşı döktü, bazılara fenalık geçirdi.

Öğrencilere olay yerinde çağrılan sağlık ekipleri müdahale etti, ardından da evlerine gönderildi.

Zeki GÜNAY/DHA

startFlvPlayer_Posta("divFlvPlayer5163","5163","201104","5163-8.jpg");