Serhan Sokulgan Selda Bağcan'ın alternatif ruhu
HABERİ PAYLAŞ

Selda Bağcan'ın alternatif ruhu

Haberin Devamı

TEKEL BAYİLERİNDE YAPILAN PARTİLER

İstanbul’da 'Crib' ismiyle yaptıkları teras partileri ile tanıdığım event ekibi, geçen yıldan bu yana hep ilgimi çekmiştir. Mentha Teras'da yaptıkları partilere ilginin yoğunluğu da, kısa sürede İstanbul'un gece hayatında dikkat çekmişti. Yaratıcılıkta sınır tanımayan bu event grubu şu sıralar tekel bayilerinde yaptıkları etkinliklerle çok konuşuluyor.

Selda Bağcanın alternatif ruhu

Her hafta başka bir tekel bayisinde çıkardıkları DJ'lerle insanlara yeni bir eğlence anlayışı kazandıran genç ekip, yeni jenerasyonun da alternatif eğlence anlayışına cevap veriyor. Geçen haftalarda Kadıköy, Beşiktaş ve Taksim'de sokak aralarında, seçtikleri tekel bayilerinde yaptıkları bu partilere oldukça insan katılmış. İlgiyle takip ettiğim bu yeni parti guruları, hem İstanbul’da eğlence anlayışına yeni bir yön verip hem de yaratıcılıklarıyla heyecan katıyor.

SELDA BAĞCAN'IN ALTERNATİF RUHU

Geçen çarşamba günü "Red Bull Canlı Sahne" projesi için Zorlu PSM Studio'da konser veren Selda Bağcan'a yoğun bir ilgi vardı. Selda Bağcan, İsrailli rock grubu Boom Pam ile aynı sahneyi paylaştı. Selda Bağcan'ın özellikle yeni jenerasyon bir kitlenin şarkılarını söylemesi çok hoşuma gitti.

Selda Bağcanın alternatif ruhu

Aslında Selda Bağcan'ın 80'ler hafızalarında, TRT'de Türk Halk Müziği söyleyen özel bir sanatçı olarak kayıtlı kalması, bir yandan da devrimci ve halkın yanında olan sanatçı duruşu hep ayrı olmuştur.

Selda Bağcan'ın alternatif projerde de yer alması ve günden güne bu projelerin daha da artması, aslında kaçınılmazdı. Çünkü kendisi zaten uzun yıllar yurt dışında birçok festivalde yabancı sanatçılarla işbirliği yapmış ve birçok uluslararası albüm projesinde de yer almıştı. Selda Bağcan'ı yıllardır takip eden bir kitlesinin dışında, onun alternatif işlerde de olması, onu takip eden genç nesli çok mutlu ediyor.


ZAYIFLAMA TAKINTISI OLAN KADINLAR

Son yıllarda çığ gibi yayılan zayıflama takıntısı aslında tüm kadın ve erkekleri kapsıyor. Metropol insanının daha iyi gözükmek için harcadığı çabaya ve reçeteye her gün yeni bir şey ekleniyor. Aşırı kilolu insanların doktor gözetiminde sağlık açısından, mide küçültme ameliyatlarına başvurmasını çok yerinde buluyorum.

Selda Bağcanın alternatif ruhu

Ancak popüler kültür hükümdarlığının ulaştığı kişi sayısı özellikle sosyal medya kullanımından sonra ciddi bir şekilde arttı. Hal böyleyken, insanları her zaman etkisi altına alabilmeyi başarmış güzellik sektörü de bu fırsatı kaçırmadı. Doktor gözetiminde yapılan diyetler hariç, birçok kadının sağlıksızca kendi diyet reçetesini oluşturup internetten bilinçsizce aldıkları zayıflama hapları sonrasında yememe hastalığına kadar giden durumları, vücutlarının iflası ile son buluyor. En son İrem Derici, yaşadığı üzücü durumunu pişmanlığını ekleyerek dile getirdi. Bilincin önüne geçen bu zayıflama takıntısı, özellikle gece hayatında sadece yemek yemeyerek alkolle geçiştirenlerle dolu.

KIŞ YÜZÜNÜ ÇABUK GÖSTERİRSE

Herkes 'yazın son zamanları' diye paylaşımlar yaparken, mevsimin sonbaharı yaşatmadan direkt kış hissiyatına geçmesi herkesin bünyesine fazla geldi. Daha yağmurlukları giymeden kazak ve botlara geçen İstanbul insanı neye uğradığını şaşırdı.

Selda Bağcanın alternatif ruhu

Ekim ayında kapanacak birçok teras mekanı kapanışlarını erkene alırken, sonbaharda yapılan açıkhava konserleri de çok zayıf geçiyor. Kestanecilerin bile erken tezgah açtığı şehirde kombiler yanarken, sobalar da çoktan tütmeye başladı.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder