Siyaset Selçuklu talimatı
Paylaş
Selçuklu talimatı

Başbakan Erdoğan, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'ten, Başkent'te Selçuklu mimarisine ağırlık vermesini istedi

Başbakan Tayyip Erdoğan, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’i dün Başbakanlık’ta kabul etti. Basına kapalı yapılan görüşmenin ardından soruları yanıtlayan Gökçek, Erdoğan’a projeleri hakkında bilgi verdiğini söyledi.

Haberin Devamı

Gökçek, “Ağırlıklı olarak Kuzey Ankara’nın 2’nci Etap Projesi’nin planlarını getirmiştim, onları gösterdim. ‘Ulus tarihi kent’ projesiyle ilgili gelişmeleri anlattım. Metro ile ilgili finansman sıkıntılarını ilettim” dedi.

İLK YAPI AK PARTİ GENEL MERKEZİ

Gökçek, Başbakan Erdoğan’ın projeleri nasıl değerlendirdiği sorusuna ise şu yanıtı verdi: “Başbakanımızın bundan sonraki yapılarda Selçuklu mimarisinin ağırlıklı olarak yer alması talebi var. Zaten mimarlarımız da o yönde çalışıyor. Genel bir planın sunumunu yaptık. Plan hoşuna gitti. Sayın Başbakanımızın talebi ve arzusu Selçuklu mimarisinin özellikle kent girişindeki yapılarda hakim olması.”

Türkiye’de Selçuklu mimarisinin örnekleri, başta Konya olmak üzere Sivas ve Erzurum’da bulunuyor. Ankara’daki Selçuklu mimarisi izi taşıyan tek bina ise AK Parti’nin Ankara Söğütözü’nde 2 yıl önce hizmete giren Genel Merkez binası.

Haberin Devamı