Mesut Yar Selami Libya'dan dönebilecek mi?
HABERİ PAYLAŞ

Selami Libya'dan dönebilecek mi?

Libya’daki olaylar çığırından çıkınca meseleyi hiç sulandırmadan Çocuklar Duymasın’ı (atv) düşündüm bir an. Öyle ya dizinin bir dönem efsanevi karakterlerinden olan Selami senaryo gereği orada yaşıyordu artık... “Böylesi insanlık dramına tanıklık ederken takıldığın şeye bak” diye küçümseyebilirsiniz. Benim işim politika/gündem yazarlığı olsaydı hakikaten de fazlasıyla abuk kalırdı bu düşünce ama değil...

[[HAFTAYA]]

Ve televizyon gibi 24 saat yaşayan bir şeyi yazdığıma göre 24 saatin bir saniyesinde bile olsa aklıma düşen soruyu paylaşmalıyım sizinle. “Light Selami Libya cehenneminden kurtulabilecek mi?”... Bunun yanıtını bu yazıyı not düştüğüm akşam yeni bölümü yayınlanacak olan Çocuklar Duymasın’dan almak ümidindeyim... Alamazsam da bir önerim var. Selami’ye hayat veren oyuncu Özgür Ozan bir bölümlüğüne de olsa Çocuklar Duymasın’da yüzünü gösterip dizi ahalisini rahatlatsın. Ne dersiniz?

Haberin Devamı

Vadi TRT’yemi geçti?

Halil İbrahim Sofrası tam da jeneriğe girmek üzereyken yapımcı firmanın logosu çıkıyor. Yıllarca Kurtlar Vadisi’nin jeneriğine yapışmış bir izleyici olarak her seferinde TRT’de başlayanın Vadi olduğunu sanıyorum. Ne zaman görsem o logoyu, “Aha, Vadi de TRT’ye geçmiş” diye faka basıyorum. Yok öyle bir şey tabii ki... Diyeceğim farklı bir şey aslında. Son yıllarda gördüğüm en sıcak dizi jeneriği Halil İbrahim Sofrası’na ait. Biraz Süper Baba, biraz Ekmek Teknesi, biraz da Mahallenin Muhtarları tadında her şey. Özlediğimiz ne varsa birer tutam atılmış o jeneriğe... Diziyi izlemeseniz bile (ki izleyin mutlaka) içiniz ısınıyor ekrana. Bakın bir, düşünün sonra haksız mıyım?

FOX TV 4 YAŞINDA

Fox TV hayatımıza gireli 4 yıl olmuş. Dükkanların devirdiği her yıl biz sektör çalışanları için çok değerli. Ama izleyici açısından aynı değere sahip mi ona bakmak lazım... Bence Fox TV kuruluşundan bu yana gözünü diktiği zirveye hiç ulaşmamış da olsa yaptığı işlerle hayatımızda bir şekilde alışkanlık haline geldi... Bu da gönüllerde zirve olmak anlamına geliyor ki, sanırım rakamsal verilerden daha önemli. Nice yeni yaşlara diyelim!

Haberin Devamı

Özene tanıklık ediyoruz...

Sihirli Annem (Kanal D) isimli dizinin tekrarlarını veriyor Star TV. Bir bunu sanırım bir de Acemi Cadı’yı unutmanın imkanı yok. O kadar çok tekrarı oldu ki ekranda. Belki de bu yüzden yeni baştan çekileceği söyleniyor... O değil de dizide kullanılan efektlere dikkat ediyorum. Hâlâ o düzeye yakınlaşabilmiş bir dizimiz yok. Anlı, şanlı ve hatta muhteşem olanları bile bilgisayar oyunu formatının üstüne çıkamıyor. Ne demeli şimdi buna; maliyetler yüzünden mi? Değil. Öyle olsaydı yıllarca yayınlanamazdı ne Sihirli Annem ne de Acemi Cadı. Ne demeli sahi bu özensizliğe?

KADIN KADININ KURDUDUR!

Yemekteyiz’in (Show TV) kıyafet versiyonu. Belki biraz daha az yırtıcı ama kadınların hemcinslerine duydukları öfke ve hasedi resmetmesi açısından sosyolojik bir vaka... “Bana Her Şey Yakışır” isimli yarışmadan bahsediyorum. İki haftadır Kanal D gündüz ve şafak kuşağında yayınlanıyor. Önceki gece uykum kaçınca baştan sona izleme fırsatım oldu... Bir yarışmacı diğerlerinden kilolu olduğu için neredeyse yerden yere vuruluyordu. Buna karşılık hanımefendi öyle ezik durmak yerine rakiplerinin defolarıyla ilgili yanıtlar vererek rövanş almaya çalışıyordu; “Benim yüz güzelliğim hiçbirinde yok” gibi... Pazartesi gecesi Küçük Sırlar dizisinde Ayşegül söylemişti; “Kadın kadının kurdudur”. Bana göre az bile söylemiş... Bana Her Şey Yakışır bir nevi kadınları anlama kılavuzu gibi. Sadece yarışma olsun fikriyle formatlanmamış. Dikkatli izleyin göreceksiniz. İzleyin ama mutlaka izleyin...

Haberin Devamı

ELVEDA RUMELİ’NİN TEKRARLARI!

Bir sürü dizi tekrar halinde şu anda ekranlarda. İsimleri sıralamanın manası yok. İzleyici vizyondayken bile tekrarı verilen dizilerden bunalmış durumda diye düşünüyordum ki; “Mesut ağabey bütün dizilerin tekrarı veriliyor. Ama Elveda Rumeli’nin verilmiyor. Ne olur şuna da bir el atsana” minvalinde bir mail alınca irkildim... Bu durumda izleyicinin eksenine kaymam gerekiyor sanırım. Neden Elveda Rumeli’nin tekrarları yayınlanmıyor sahi? Hazır Rumeli bölgesinden girmişken; çok yakında bir Balkan dizisi ekranlarda olacak. TRT için hazırlanan dizi bu kez güldürmeyecek, ağlatacak... Çünkü yakın zamanda yaşanan katliam ve dramları konu alacak bu yeni dizi. Rumeli’nin bir türlü gülümseyemeyen yüzünü gösterecek yani. Doğru söze ne denir ki; reytingi bol olsun!

Sıradaki haber yükleniyor...
holder