Ekonomi Sektör, leasing’de lider

Sektör, leasing’de lider

Paylaş
Sektör, leasing’de lider

İş ve inşaat makinelerinin bu yılın ilk yarı sonuçlarını değerlendiren Garanti Leasing Genel Müdürü Ünal Gökmen “İlk altı aylık döneme ait verilere göre, leasing sektöründe iş ve inşaat makineleri yüzde 26 pazar payıyla liderlik koltuğuna oturdu.

İş ve inşaat makinelerinin bu yılın ilk yarı sonuçlarını değerlendiren Garanti Leasing Genel Müdürü Ünal Gökmen “İlk altı aylık döneme ait verilere göre, leasing sektöründe iş ve inşaat makineleri yüzde 26 pazar payıyla liderlik koltuğuna oturdu. Yılın ilk yarısında 753 milyon dolar iş ve inşaat makinesi leasing’i yapıldı. Özellikle ekskavatörde satışlar kazıcı yükleyiciye göre daha fazla oldu. Mevcut altyapı, inşaat, yol ve tünel yatırımları bu sektörün itici gücü oluyor” diye konuştu.

ÜÇ İŞLEMDEN BİRİ

Garanti Leasing’in bu yılki performansını da değerlendiren Gökmen, “Yatırımın ve büyümenin
finansmanını sağlamak yönündeki stratejimize paralel şekilde yol alıyoruz. Makineyle ilgili
olan tüm ürün gruplarında pazar payımızı artırmanın yanı sıra, toplam pazar payımızı da bir önceki çeyreğe göre artırmış durumdayız. İş ve inşaat makineleri yüzde 32 ile iş hacmimiz içinde en büyük dilimi oluşturuyor yani yaptığımız her üç işlemden biri bu segmente ait” dedi.

Haberin Devamı