Yaşam Seksin uyku üzerinde olumlu etkisi tespit edildi

Seksin uyku üzerinde olumlu etkisi tespit edildi

Paylaş
Seksin uyku üzerinde olumlu etkisi tespit edildi

Avustralyalı uyku araştırmacısı akademisyen Michel Lastella, mastürbasyon sonucunda orgazmdan sonra iyi uyuyanların oranının yüzde 50, partneriyle karşılıklı tatmin edici bir ilişkiyle orgazm olduktan sonra iyi uyuyanların oranının yüzde 64 olduğunu açıkladı

Avustralya'daki Queensland Üniversitesi'nden bilim insanı Michel Lastella, uykusuz gecelerin çaresinin sekste olduğunu, ama bunun için karşılıklı tatmin gerektiğini duyurdu. Uyku araştırmacısı Dr. Lastella, Adelaidenow.com'da yayımladığı makalede, üniversitenin uyku bilimi enstitüsünde 18-70 yaş arasındaki 460 yetişkin üzerinde yaptıkları araştırmaların ardından vardıkları sonuçları açıkladı.


DEPRESYON HORMONU DÜŞÜYOR


Seksin oksitosin, prolastin gibi gibi mutluluk veren hormonların yükselmesine ve depresyon hormonu kortizolün düşmesine neden olduğunu, bu durumun da uykuya geçişi kolaylaştırdığını belirten araştırmacı, mastürbasyon sonucunda tek başına orgazmdan sonra iyi uyuyanların oranının yüzde 50, partneriyle karşılıklı tatmin edici bir ilişkiyle orgazm olduktan sonra iyi uyuyanların oranının yüzde 64 olduğunu aktardı.

Haberin Devamı