Sağlık Seksin bilmediğiniz yönleri...

Seksin bilmediğiniz yönleri...

Paylaş
Seksin bilmediğiniz yönleri...

Seks beyin ve vücut üzerinde birçok etkiye sahiptir. Yalnızca güzel zaman geçirmenizden de öte fiziksel ve psikolojik olarak sizi daha iyi bir duruma yükseltir. İşte seksin bilmediğiniz tarafları:

Seks stresten kurtulmanızı sağlar

Seks tansiyonu düşürür ve stresin vücudunuz üzerinde yarattığı etkiyi önemli ölçüde azaltır. Yapılan incelemeler sonucunda düzenli bir cinsel yaşamı olan kişilerin diğerlerine oranla stresi kontrol etmede daha başarılı olduğu görülmüştür.

Daha iyi uyuyun!

Orgazm esnasında salgılanan oksitosin daha iyi uyumanızı sağlar. Düzenli seks sayesinde uykusuz gecelerden kurtulabilirsiniz. Bunu kanıtlamanın ise en basit yolu hafızanızı zorlamaktır. Eşinizin orgazm sonrasında uyumak istemesinin sebebi tamamen oksitosin ile alakalıdır.

Seks özgüveni artırıyor

Kendinizi iyi hissetmek ve özgüveninizi artırmak istiyorsanız yapmanız gereken tek şey seks yaparken biraz daha özen göstermek. Seks sonrasında aynanın karşısına geçip kendinizi seyredin. Daha güzel görünmüyor musunuz?

Seks ilişkinizi düzenler

Sevdiğinizle geçirdiğiniz özel ve güzel dakikalar sayesinde vücuttaki oksitosin miktarı artar. Bu sayede “iyi hissetme” hali meydana gelir ve böylece çiftler arasındaki ilişki daha yakın ve sağlam bir hale gelir. Bir araştırmaya göre kadınlar, eşlerine kendilerine sarıldığında bile çok fazla miktarda oksitosin üretiyor ve kendilerini normalden çok daha iyi hissediyorlar. Oksitosin cömertlik ile de ilişkilendiriliyor.

Seks kaç kalori yaktırıyor?



30 dakika süren seks esnasında 85 kalori yakılır. Yani seks sayesinde vücudunuzu istediğiniz şekle sokabilir ve yağ yakımını artırabilirsiniz.

Seks kalbi korur

İngiliz araştırmacılara göre haftada 2 ve fazlası seks yapan erkeklerde kalp krizi riski yarı yarıya azalıyor.

Bağışıklığı artırır

Cinsel sağlık fiziksel sağlığınızla doğrudan ilgilidir. Haftada bir-iki kez seks yapan insanlar enfeksiyonlara karşı diğerlerine oranla daha iyi korunur. Çünkü seks vücutta bulunan “immungloubin” olarak bilinen bir antikorun üretimini artırır.

Ağrıyı azaltır

Üretilen oksitosin vücutta hissedilen ağrı düzeyini azaltır. Seks nedeniyle salgılanan endorfin(mutluluk hormonu) kendini iyi hissetmenizi sağlar.

MİLLİYET

2

Haberin Devamı