Dünya Seks işçileri Dünya Kupası'na hazırlanıyor

Seks işçileri Dünya Kupası'na hazırlanıyor

Paylaş
Seks işçileri Dünya Kupası'na hazırlanıyor

Dünya Kupası'nın başlamasına sayılı günler kala, Brezilya dünyanın dört bir yanından gelecek olan yaklaşık 3.7 milyon futbolseveri ağırlamaya hazırlanıyor

İngiltere'nin saygın gazetelerinden Independent’ın haberine göre bu hazırlıkların en yoğun yaşandığı şehirlerden birisi de Belo Horizonte. Yerel halka göre dünya barlarının başkenti olan Belo Horizonte’de 5 milyon kişi yaşıyor. 2000 yılında hayat kadınlığı yasal hale geldiğinde toplam 1 milyon civarında seks işçisi olduğu tahmin ediliyor. Seks işçiliği yasal hale geldikten sonra hükümete ait iş bulma sitelerinde seks işçisi olarak çalışmak isteyenlere adım adım yapacakları işi anlatan tavsiyeler bile veriliyordu.

Tutucu kesimin baskıları sonucu buradaki açık bilgilerin üslubu daha ‘uygun’ hale getirildi. 5 milyon kişinin yaşadığı şehirde ise 23 genelev bulunuyor. Genelevler şehir merkezindeki dükkanların arasına gizlenmiş. Ulaşmak için dar merdivenleri geçmeniz gerekiyor. Yakınlarda bulunan bir alışveriş merkezinin en üst katında 2 bin civarında hayat kadını gönüllü bir öğretmenden İngilizce dersleri dahi alıyor. İçlerinden birisi İngilizce’nin yaptıkları işi ileriye taşımakta çok önemli olduğunu Copa Libertadores (Güney Amerika Şampiyonlar Ligi) sırasında yabancı dil bilmenin işlerini kolaylaştırdığını söylüyor.

Sadece Belo Horizonte’ye 200 bin turistin geleceği öngörülüyor. Bir hayat kadını yabancı müşterilerin küçük yaşta kızlar aradığını ve onların otellerde çalışan kişiler tarafından yabancılara getirildiğini söylüyor. Havaalanı yakınlarındaki bir masaj salonu ise müşterilerine limuzin servisi sunduklarını ve sadece İngilizce bilen eleman çalıştırdıklarını belirtiyor.

ntvmsnbc

Haberin Devamı