Sabanur Kıraç Seks hayatınız hakkında konuşmanız gereken 7 şey
HABERİ PAYLAŞ

Seks hayatınız hakkında konuşmanız gereken 7 şey

Haberin Devamı

Arka planda “Let’s Talk About SEX Baby” çaldığını hayal edin. Ta 1991’de söylemiş Salt – N – Pepa. “Seks’den bahsedelim, senden, benden konuşalım. İyi şeylerden ve kötü olabileceklerden...” diye... Mutlu ve tatmin edici bir seks hayatı ve dolayısıyla sağlıklı bir ilişki istiyorsanız eninde sonunda partnerinizle sekshakkında konuşmalısınız! İşte size seks hakkında konuşmanız gereken 7 konu!



1- Fantezilerinizden


Partnerinize fantezilerinizi açmanın doğru bir zamanı yok. İlişkinin başı, ortası ya da sonu fark etmez. Önemli olan doğru anı seçmek. Onu seks hakkında konuşmaya açık olduğu bir anda yakalayın. Ve konuyu nasıl açacağınızı bilemiyorsanız önce ona fantezilerini sorun. Bırakın anlatsın. Belki de aynı şeyleri istiyorsunuzdur. Daha sonra ona kendinizinkilerden bahsedin. Ve ne düşündüğünü sormaktan da çekinmeyin.

2- Sizi uyaran şeylerden



Keşke birbirinizin aklını okuyabilseydiniz de yatakta nelerden hoşlandığınızı sesli olarak söylemek zorunda kalmasaydınız, öyle değil mi? Telepati yeteneğinden vazgeçtim en azından beden dillerinizi çözebilseydiniz o da iş görürdü. Ama iş sekse gelince ne yazık ki karşınızdakine derdinizi anlatmak o kadar da kolay değil. Bu yüzden kelimelerinizi kullanmayı seçin. Partnerinize açık açık nelerden hoşlandığınızı söyleyin. Hatta daha da iyisi ona gösterin. Böylece tatmin olmayı da garantileyin.

3- Sizi soğutan şeylerden



Evet bazıları kulaklarının yalanmasından çok hoşlanır. Ama bazıları da bir o kadar nefret eder bu eylemden. Kimileri seks sırasında ses çıkarılmasını sever kimiyse o sesler yüzünden konsantrasyonunu kaybeder. Eğer yatakta maksimum uyum ve tatminin peşindeyseniz hoşunuza giden şeyler kadar gitmeyenlerden de açıkça bahsetmelisiniz.

4- İstekli olduğunuz zamanlardan



Haftanın en yoğun, yorucu ve stresli gününün ardından sevişmek istemiyor olabilirsiniz. Bunda kırılacak gücenecek bir şey yok. Ya da alkol sizi heyecanlandırıyor, içki içtiğiniz geceler sabahlar olmasın istiyor olabilirsiniz. Partnerinizin bunu da bilmesinde fayda var. Ne zamanlar daha istekli olduğunuzu hangi anlarda libidonuzun tavan yaptığını ona anlatın.

5- Değişim vaktinin geldiğinden



Hep aynı şeyler, aynı pozisyonlar, aynı yerler, aynı günler ve aynı sürelerde sevişiyorsanız, değişim zamanı gelmiş demektir. Bunu partnerinize acilen söylemelisiniz. Belki o durumun farkında değildir. Belki de o da değişim istiyordur ama sizden çekiniyordur.

6- Açık olduğunuz yeniliklerden



Değişimden bahsetmişken seks hayatınıza yeni şeyler sokmanın da zamanı gelmiş olabilir. Belki yeni bir pozisyon, belki yeni bir oyuncak ya da fantezi! Sevgilinize limitlerinizden bahsedin. Açık olduklarınızdan ve denemeye hazır olduklarınızdan. Gerisini de ona bırakın...

7- Özlediğiniz şeylerden



Bazen ileriye doğru bazen de geriye doğru değişmek gerekir. Hiç kimse ilişkisinin ilerleyen dönemlerinde ilk zamanlardaki kadar emek harcamaz. Biraz bencilleşir, biraz tembelleşir. İlk günlerde kendinizi kanıtlamak, partnerinizi tatmin etmek ve onu baştan çıkarıp kendinize iyice aşık etmek için yaptıklarınızı hatırlayın ve onları uygulayın. Aynısını partnerinizin de yapması için onunla konuşun!

Sıradaki haber yükleniyor...
holder