Dünya Seks görüntüleri intihar ettirdi

Seks görüntüleri intihar ettirdi

Paylaş
Seks görüntüleri intihar ettirdi

ABD'de eşcinsel bir erkek öğrenci, gizli çekilen seks görüntüleri yüzünden intihar etti

ABD'li müzik öğrencisi Tyler Clementi'nin arkadaşları tarafından gizli seks görüntülerinin çekilmesi üzerine intihar ettiği bildirildi.

Haberin Devamı

18 yaşındaki Clementi'nin cüzdanı 22 Eylül günü George Washington köprüsü üzerinde bulundu; cesediyse henüz bulunamadı.

Clementi ailesinin avukatı, "Tyler iyi yetişmiş bir gençti ve başarılı bir müzisyendi. Aile, tarifi mümkün olmayan bir üzüntü yaşıyor." dedi.

Clementi'nin, iki öğrenci tarafından gizlice çekilen seks görüntüleri nedeniyle intihar ettiği tahmin ediliyor.

Gizli çekimin Rutgers Üniversitesi'nde, Clementi'nin yurt odasında bir internet kamerası aracılığıyla yapıldığı ve internet üzerinden naklen yayınlandığı bildiriliyor.

Clementi'nin Dharun Ravi ve Molly Wei adlı oda arkadaşları, söz konusu görüntüleri çekmek ve yayınlamakla suçlanıyor.

Öğrenciler, mahkeme tarafından suçlu bulunursa 5 yıla kadar hapis cezası alabilirler.

Haberin Devamı

Ravi'ye ait Twitter sayfası geçtiğimiz günlerde silindi. Ancak Google üzerinden ele geçirilen bir sayfa görüntüsünde, Ravi, oda arkadaşıyla ilgili yaşadıklarını anlatıyor.

Ravi, 19 Eylül tarihinde, "Oda arkadaşım gece yarısına kadar odada yalnız kalmak istediğini söyledi. Ben Molly'nin odasına gittim ve internet kameramı açtım. Bir tiple onu ilişki halinde gördüm." diyordu.

Bundan iki gün sonra da Ravi, "iChat'i olanlar, cesaretiniz varsa 9:30-12 arasında benimle video sohbetine gelin. Evet, gene aynı şey oluyor." diye yazmıştı.

Amerika'daki eşcinsel hakları savunucuları Clementi'nin intiharının ulusal düzeydeki bir sorunu öne çıkardığını; cinsel tercihleri yüzünden tacize uğrayan gençlerin intihara yöneldiklerini söylüyorlar.

(BBC)