Yaşam Şekil almayan saçlar sağlığınızla ilgili uyarı veriyor olabilir

Şekil almayan saçlar sağlığınızla ilgili uyarı veriyor olabilir

Paylaş
Şekil almayan saçlar sağlığınızla ilgili uyarı veriyor olabilir

Saçlarınız sürekli dökülüyor ve ne yaparsanız yapın şekil almıyorsa dikkat! Uzmanlar uyarıyor; şekil almayan saçlar ciddi hastalıkların habercisi olabilir

Eğer saçlarınız topladığınızda şekil almıyor, dağınık bıraktığınızda ise düzgün durmuyorsa dikkat: Saçlarınız hastalık habercisi olabilir.

Yale Üniversitesi tarafından yapılan araştırma, kontrol altına alınamayan saçların zihinsel refah üzerinde etkiler gösterebiliyor.

Bu etkiler kadın ve erkeklerde özgüvensizlik, sosyal hayata güvensizlik ve yeteneklerini sorgulama olarak şekillenip daha da artabiliyor. Kötü saça sahip olma düşüncesi ise insanların 'akıl' sorgulamasını ortaya çıkarıyor. Kötü saça sahip olan insanlar sağlıklı saça sahip olan kişilerin daha akıllı olduğuna inanıyor.



Kadınlar saçlarının kötü göründüğünü düşündükleri günlerde utangaç hissediyor. Erkekler ise saçlarının kötü olduğunu düşündüklerinde gergin hissediyor. Yapılan araştırmalar kişilerin dış görünüşünün benlik saygısının yüzde 25'i oluşturduğunu ortaya koydu.

2010 yılında ShopSmart tarafından yapılan bir ankette, katılımcıların yüzde 19’unun saçlarını sevdikleri belirlenirken, yüzde 41’i saçlarını beğendiklerini söyledi. Yanıt verenlerin yüzde 44’ü kötü saçlardan olusı ise saçlarını kestirdikten sonra ağladıklarını itiraf ediyor.



İnsanların önem verdiği şeylerden ilk ikisi saç ve yüz. Kötü saç, kötü bir ruh hali ile eşleştiriliyor. Bu yüzden insanlar son kuruşlarına kadar saçları için harcama yapabileceklerini belirtiyorlar. Kuaförde para harcamak, hayatın doğal akışı gibi düşünülüyor. Çünkü saçların sağlıklı ve şekil alıyor oluşu ruh halimizi olumlu yönde etkiliyor. Üstelik sağlıksız saçlar sadece psikolojimiz için değil fiziksel sağlığımız için de belli risklerin işareti olabiliyor.

Haberin Devamı