Ramazan Şekerpare tarifi: Şekerpare nasıl yapılır?

Şekerpare tarifi: Şekerpare nasıl yapılır?

Paylaş
Şekerpare tarifi:  Şekerpare nasıl yapılır?

Ramazan ayının vazgeçilmez tatlıları arasında olan şekerpare tatlısı; nasıl yapılır, en lezzetli şekerpare yapmanın püf noktaları neler? İşte tüm bu soruların cevabı…

Bayram sofralarının vazgeçilmezi şekerpare, şerbetli tatlı tutkunlarının vazgeçilmezi arasında. Hamuru kurabiyeyi anımsatan bu geleneksel tatlı, farklı süsleme şekilleriyle en zor tatlılara taş çıkartıyor. Özel günlerde baklava açmak istemeyenlerin en güzel alternatifi olan şekerpareyi hazır hamurlara gerek kalmadan evde de kolayca yapabilirsiniz. İşte hemen hemen her şerbetli tatlıseverin bayıldığı şekerpare tarifi:

Haberin Devamı

Şekerparenin püf noktaları

Şerbet soğuk, şekerpareler sıcak olmalı. Bu yöntem kullanılan tatlıların kıvamı tam istenilen düzeyde olur. Tepsiyi fırından çıkardıktan sonra, şerbetini döküp üzerini başka bir fırın tepsisi ile kapatıp şekerpareleri sıcağı ile 5 dakika bekletin.

Şekerpare tarifi

Şekerpare malzemeler:

  • 250 gr. bitkisel margarin ya da tereyağı (oda sıcaklığında beklemiş olmalı)
  • Yaklaşık 4-5 su bardağı un (çok az eksik ya da fazla olabilir)
  • 1/2 su bardağı pudra şekeri
  • 4 yemek kaşığı irmik
  • 2 yemek kaşığı hindistan cevizi tozu
  • 2 yumurta (oda sıcaklığında beklemiş olmalı)
  • 1 paket kabartma tozu

Şekerpare süslemek için malzemeler:

  • Fındık, badem, ceviz veya hindistan cevizi

Şekerpare şerbeti için malzemeler:

  • 5 su bardağı su
  • 5 su bardağı tozşeker
  • 3-4 dilim limon

Şekerpare yapılışı:

Un, irmik, hindistan cevizi, pudra şekeri ve kabartma tozunu derin bir yoğurma kabına aktarıp, ortasını havuz gibi açın. Oda sıcaklığında yumuşamış margarin ve yumurtayı ekleyerek kulak memesi (ele yapışmayan) kıvamını alıncaya kadar yoğurun. Hazırladığınız hamurdan kabuklu ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak parçaları avuçlarınız arasında yuvarlayın ve üzerlerine hafifçe bastırdıktan sonra ortalarına kendi damak zevkinize göre seçtiğiniz kuru yemişlerden birini yerleştirin. Şekerparelerinizi 5 dakika önceden ısıtılıp 180 dereceye ayarlanmış fırında, üzeri sararıncaya kadar, 35-40 dakika pişirin. Şekerpareler fırında pişerken şerbeti hazırlama işlemine geçin. Su, toz şeker ve limon dilimlerini tencereye aktarıp kaynatın. Kaynamaya başladıktan 5 dakika sonra ocaktan alın ve soğumasını bekleyin. Soğuk haldeki şurubu fırından çıkan sıcak şekerparelerin üzerine gezdirin. Şurubu çeken şekerparelerinizi dilerseniz hindistan cevizi gezdirerek sunuma hazırlayın. Afiyet olsun.

Haberin Devamı