Gündem Şehitler için yürüyüş ve miting

Şehitler için yürüyüş ve miting

Paylaş
Şehitler için yürüyüş ve miting

Mersin'in Silifke İlçesi'nde, geçtiğimiz hafta meydana gelen saldırılarda şehit olan güvenlik güçleri için 'teröre lanet, şehitlere saygı yürüyüşü ve mitingi' düzenlendi

Silifke İlçesinde ‘teröre lanet, şehitlere saygı yürüyüşü ve mitingi’ne katılanlar Belediye Sergi Sarayı önünde toplandı. Şehit yakınları, gaziler, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar, açtıkları döviz, Türk Bayrağı, Atatürk’ün fotoğrafının bulunduğu bez afiş ve Silifkeli şehitlerin bulunduğu pankartla sloganlar atarak yürüyüşe başladı. Yürüyüşe İnönü Caddesi’nden devam eden yaklaşık 300 kişilik grup Feyyaz Bilgen Köprüsü’nden geçip Atatürk Caddesi’ndeki Atatürk Anıtı’na kadar yürüdü. Anıtta toplanan grup şehitler için saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı’nı söyledi. Daha sonra da şehitler için Kur-an’ı Kerim okundu.

Silifkeli şehitler ile Anamurlu şehit Uzman Çavuş Atanur Bal’ın ismi bir vatandaş tarafından sırasıyla okunurken yürüyüşe katılanlar ise hep bir ağızdan ‘Burada’ diye bağırdı.

Grup adına konuşan Türk Tarım Orman Sen Silifke Temsilcisi İsmail Keser, göz kırpmadan vatanı için canını seve sever veren şehitler için, birlik beraberliği hiçbir gücün bozamayacağını dosta düşmana göstermek için, birlik beraberliği bozmaya çalışan örgütünü, iç ve dış birlikçilerini lanetlemek için toplandıklarını kaydetti.

Askerlerin hayatlarının baharında Türkiye için şehit olduğunu ifade eden Keser, "Ateş onların evine düştüğü kadar Silifke’ye de düşmüştür. Onlar bizim evlatlarımızdır. Acısını her zaman yüreğimizde duyacak ve unutmayacağız. Ateş düştüğü yeri yakar derler ama ateş Silifke’ye de düşmüştür. Ateş tüm Türkiye’ye düşmüştür. Ve bu vatan için canlarını seve seve feda etmiş bütün şehitlerimiz kalplerimizde yaşıyor ve yaşayacaktır" dedi.

Konuşmanın bitmesinin ardından grup olaysız bir şekilde dağıldı.


Mehmet OKUR/SİLİFKE (Mersin), (DHA)