Gündem Şehit evine ateş düştü

Şehit evine ateş düştü

Paylaş
Şehit evine ateş düştü

Şehit evine ateş düştü

Tokat'ın Reşadi'ye ilçesinde sisli havada teröristlerin hain pususunda altı arkakadaşı ile birlikte şehit düşen Jandarma Er Cengiz Sarıbaş'ın Bahçelievler Kemal Sunal Caddesi üzerinde bulunan baba ocağı tek göz gecekonduya ateş düştü. Doğup büyüdüğü mahallesi bayraklarla donatıldı. Şehit evi taziye ziyareti için gelenlerle dolup taştı. İstanbul İl Jandarma Komutanlığı'ndan bir yüzbaşı ve çok sayıda uzman çavuş taziyelerini bildirmek için şehit evine geldi. Şehidin kalp hastası olan annesi Hülya Sarıbaş için hızır acil servisi ve sağlık ekibi hazır bulunduruldu.

Haberin Devamı

KARDEŞİM BİR SİVİL ARAÇTA ŞEHİT DÜŞTÜ

Şehit Jandarma Er Cengiz Sarıbaş'ın ağabeyi Vural Sarıbaş, kardeşiyle en son görüştüğünde kendisine rahatsız olduğunu söylediğini aktardı. En yakın hastane olan Sivas askeri hastanede kardeşinin kendisi gibi revire çıkan arkadaşlarıyla birlikte sivil bir minibüs içinde pusuya düşürüldüğünü öne sürdü. Vural Sarıbaş, kardeşinin haberlerde yer aldığı gibi devriye görevine çıkmadığını söyledi.

ASKERİN GÖZYAŞLARI

Geceyi uykusuz geçiren Şehit Cengiz Sarıbaş'ın babası Talip Sarıbaş, evin önünde kurulan taziye çadırına giderken 'Vatan sağ olsun' diyerek göz yaşı döktü. Evin önünde nöbet tutan bir Jandarma erini gören acılı şehit babası 'Oğlum' diyerek nöbetçi askere sarıldı. Acılı babanın göz yaşlarına daha fazla dayanamayan askerin gözyaşlarına hakim olamadığı görüldü. Ağlayan asker komutanları tarafından olay yerinden uzaklaştırılarak telkin edildi.

Haberin Devamı

BENİ DE ASKERE ALSINLAR

Şehit babası Talip Sarıbaş, oğlunun çok çok iyi bir çocuk olduğunu söyleyerek, "Versinler bana oğlumu. Benide askere alsınlar aynı yerde görev yapayım" diyerek haykırdı.

"SAÇLARI KALDI YADİGAR

Şehit Jandarma Er Cengiz Sarıbaş'ın uzun olan sarı saçlarını askere gitmeden önce kestiği ve saçlarını ailesine hediye ederek "Bunlara bakınca beni hatırlarsınız. Benden size bir anı olsun" dediği öğrenildi. Şehit Sarıbaş'ın saçlarını tek göz gecekonduda asılı olduğu ve acılı annesi Hülya Sarıbaş'ın gece boyu oğlunun saçlarını okşayarak göz yaşı döktüğü bildirildi. Sarıbaş, 'Ailesi hainleri sevindirmeyelim' dedi.

ŞEHİT ANNESİ BAYGINLIK GEÇİRDİ

Dün geceden bu yana gözyaşı döken şehit Jandarma Er Cengiz Sarıbaş'ın kalp hastası olan Hülya Sarıbaş, tek göz gecekonduda taziyeleri kabul ederken fenalık geçirdi. Tansiyonu düşen acılı anneye ilk müdahaleyi kapının önünde bekleyen sağlık ekibi eve girerek yaptı.

Tokat şehitlerini uğurladı...