Gündem Şehir hatları vapurları yenileniyor

Şehir hatları vapurları yenileniyor

Paylaş
Şehir hatları vapurları yenileniyor

Şehir hatları vapurları yenileniyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Şehir Hatları filosundaki 7 yolcu vapurunu daha tepeden tırnağa yeniliyor. Haziran ayına kadar bitirilmesi planlanan 7 adet vapurun renovasyon çalışmaları 4,2 milyon liraya mal olacak.

Haberin Devamı

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, 1 Ekim 2010’dan bu yana ayrı bir şirket olarak İstanbullulara hizmet veren Şehir Hatları A.Ş, filosunda bulunan 7 adet yolcu vapurunu baştan aşağı yenileyerek uzun yıllar boyunca İstanbul’a hizmet etmesini sağlayacak.

Haiç Tersanesi’nde süren yenileme çalışmaları kapsamında "Beşiktaş-1", "Hamdi Karahasan", "Şehit Mustafa Aydoğdu", "Şehit Sami Akbulut", "Şehit Metin Sülüş", "Şehit İlker Karter" ve "Fahri Korutürk" yolcu vapurları, ana güvertesinden taraça güvertesine kadar tüm saç kaplamaları, iç ve dış mekan kaplamaları, salonlarından güvertelerine kadar tümüyle yenileniyor. Yaklaşık 250 ton saç yenileme işlemi yapılacak vapurlar, ana makine dairesinden pervanelerine kadar elden geçirilmiş olacak.

Haberin Devamı

-RENOVASYON 4,2 MİLYON LİRAYA MAL OLACAK-

Toplam 4,2 milyon liraya mal olacak renovasyon çalışmaları kapsamında ana güverteden, taraça güverteye kadar zayıflık tespit edilmiş tüm bölgelerde saç yenileme işlemleri yapılacak. Şehir Hatları konseptine uygun modern tuvaletler yapılarak, tüm dış mekan ve açık güvertelerde ahşap zemin kaplaması ve koltuklar tümüyle yenilenecek.

İç mekan koltuklar da tamamen yenilenerek, yolcu salonlarının zemin kaplaması kaliteli PVC ile kaplanacak. Tavan ve duvar alabandalarının bozuk yerleri yenileniyor. Gemilerin sıhhi tesisat, boru, kalorifer bakımları yapılarak yenileriyle değiştirilecek. Makine dairesindeki ana ve yardımcı makinelerin boru sistemleri yenilenecek, vapurların tümüyle raspası yapılarak boyama işlemleri yapılacak.

Havuzlama sürecinde rutin havuz bakımları, karina boya sistemleri yapılacak, dümen sistemleri, salonlarda ve yolcu geçiş merdiven sahanlıklarında tüm yan panel kaplamalar revize edilecek.

"Fahri Korutürk" yolcu vapuru için ek yenileme çalışması yapılacak. Bu kapsamda, tüm salonlarda karkas çelikleme, havalandırma kanalları, izolasyonlar yenilenecek.

Tüm cam çerçeveler, modern estetik Al-Profilli ve Securit Lamine Cam olarak yenilenerek, tüm güvertelerin ağaç kaplamaları yenisiyle değiştirilecek.

Haberin Devamı

Baş ve kıç üst kat bahçe ile kaptan köşkü açık bahçe tavanları ince saç kaplama ile kaplanacak. Üst kat bordalardaki açılır-kapanır kapılar iptal edilerek, üst salon yekpare ve tümden kullanımlı bir yapıya kavuşturulacak. Yine alt salondaki bölümler kaldırılarak yekpare ve kullanışlı hale dönüştürülecek.

İki ana makine bakımları yapılarak tüm makine dairesi boru sistemi, sıhhi tesisat, boru, kalorifer, WC ve lavabolar, personel yaşam mahalleri, aydınlatma, anons devreleri ve armatürleri yenilenecek.

Haziran ayına kadar bitirilmesi planlanan 7 adet vapurun renovasyon çalışmaları, 4,2 milyon liraya mal olacak.
İstanbul’un simgesi olan Şehir Hatları vapurlarından daha önce "Zübeyde Hanım", "Fenerbahçe", "İstanbul-9", "Barış Manço", "Aykut Barka", "Ahmet Hulusi Yıldırım" ve "Emin Kul" yenilenerek hizmete alınmıştı.