Spor Schalke'den büyük sürpriz: 2-5

Schalke'den büyük sürpriz: 2-5

Paylaş
Schalke'den büyük sürpriz: 2-5

Şampiyonlar Ligi çeyrek final ilk maçında Schalke 04, deplasmanda Inter'i 5-2 gibi farklı bir skorla yendi

Geçtiğimiz haftasonu Serie A'da oynanan Milano derbisinde Milan'a 3-0 gibi farklı bir skorla mağlup olan Inter teselliyi Şampiyonlar Ligi'nde arıyordu. Bundesliga'da başka Avrupa'da başka bir görüntü çizen Schalke ise San Siro'dan avantajlı bir skorla dönmenin hesaplarını yapıyordu.

İNANILMAZ GOL

Karşılaşmaya Inter golle başladı. 27. saniyede Stankovic neredeyse orta saha çizgisine yakın bir bölgeden çektiği inanılmaz şutla, az önceki Cambiasso'nun pozisyonunu bozmak için kalesinden ayrılan Neuer'i avladı ve takımını 1-0 öne geçirdi.

Dördüncü dakikada Raul müsait pozisyonda kafayı vurdu ancak top direğin üzerinden hemen dışarı çıktı. Karşılaşmada tempo giderek arttı. 17. dakikada arka direkte bomboş kalan Papadopoulos'un kafa vuruşunu Julio Cesar iyi çıkarttı ancak topu önünde bulan Matip ağları havalandırmakta zorlanmadı ve karşılaşmaya dengeyi getirdi: 1-1.

Bu golden dört dakika sonra Inter, Eto'o ile bir gol buldu ancak yan hakem ofsayt bayrağını çoktan kaldırmıştı bile. Karşılıklı ataklar devam ederken, sahneye bu kez Milito çıktı. 34. dakikada Sneijder'in güzel ortasında Cambiasso'dan seken topu hiç düşünmeden tamamlayan Arjantinli golcü takımını 2-1 öne geçirdi.

Haberin Devamı

startFlvPlayer_Posta("divFlvPlayer5120","5120","201104","5120-8.jpg");

Ancak Schalke için skoru yeniden eşitlemek pek de zor olmadı. Dakikalar 40'ı gösterdiğinde Edu kaleyi gördüğü anda vurdu ancak top Julio Cesar'dan geri döndü.

Topu yeniden önünde bulunan golcü oyuncu, ayağının dışıyla topa dokunarak Inter ağlarını havalandırdı. İlk yarının kalan süresinde başka gol olmayınca, ilk 45 dakika 2-2 sonuçlandı.

INTER İKİNCİ YARI DAĞILDI

İkinci devreye de istekli başlayan taraf İtalyan temsilcisiydi. Daha henüz 47. dakikada Milito üçüncü gole çok yaklaştı ancak bu oyuncunun vuruşunda top dışarı çıktı.

Bu pozisyondan hemen bir dakika sonra Cambiasso'nun pasında Eto'o topla buluştu. Kamerunlu yıldızın şutunda Neuer mutlak bir golü önledi. Inter rakip kalede gol ararken, 53. dakikada San Siro bir anda sessizliğe büründü.

Topla buluştuktan sonra Ranocchia'dan çok iyi kurtulan Raul, Julio Cesar'ı da avlayarak takımını 3-2 öne geçirdi. Ne olduğunu anlayamayan Inter dört dakika sonra kalesinde bir gol daha gördü.

Raul'un pasında Jurado topla buluştu. Bu oyuncunun ortasında Ranocchia'ya çarpan top bir kez daha Inter ağlarıyla buluştu: 2-4. Bu golle birlikte Inter tam anlamıyla dağıldı.

INTER 10 KİŞİ KALDI

62. dakikada Edu'ya arkadan sert bir müdahalede bulunan Chivu kırmızı kartla oyun dışında kaldı. 3. golü kalesinde gören Inter tam bu golün şokunu atlatmak istiyordu ki Jurado'nun pozisyonunda Ranocchia'nın kendi kalesinde attığı golle tam anlamıyla dağıldılar.

Bu golden beş dakika sonra Chivu'nun atılması da İtalyanlar'ın pes dediği andı... Bu dakikadan sonra sahanın tek hakimi Schalke idi. 65. dakikada Jurano'nun, 75. dakikada da Farfan'ın vuruşlarında top direkten döndü.

76. dakikada ise bu sefer direkler de Inter'i koruyamadı. Ceza sahası köşesinden şık bir vuruş yapan Edu, kendisinin ikinci takımının ise beşinci golünü Inter ağlarına göndermeyi başardı ve skoru 5-2'ye taşıdı.

Kalan dakikalarda Inter'in mücadele edecek direnci kalmazken, Schalke de bu skoru korumayı başardı ve Almanya'da oynanacak maç öncesinde çok büyük avantaj yakaladı.

Haberin Devamı