Sayım Çınar SAYIM'IN BAVULU
HABERİ PAYLAŞ

SAYIM'IN BAVULU

“Akşam oldu hüzünlendim ben yine” şarkısı bana hep Müzeyyen Senar’ı anımsatır. Müzeyyen Senar’ın “Cumhuriyet’in Divası Müzeyyen Senar” adlı biyografi kitabı, Everest Yayınları tarafından farklı boyutta bu ay yeniden yayımlanıyor. Yazarı Radi Dikici şöyle dedi; “Bu basımda kitap oldukça farklı. Müzeyyen Senar’ın yaşamıyla ilgili önceki basımlarda noksan olan bilgiler tamamlandı, ayrıca 2004-2010 yılları arasındaki altı yıllık yaşamı ile ilgili bilgiler, yeni taş plak listesi, çevirdiği ve seslendirdiği filmlerin listesi kitaba eklendi. Kitapta yer alan fotoğrafların neredeyse tamamı ilk defa yayımlanıyor. Bu defa okuyucular yepyeni bir Müzeyyen Senar kitabı ile karşı karşıya. Okuyuculara iki önemli sürprizimiz var. İlk sürpriz: Müzeyyen Senar’ın 16 şarkılık bir taş plak CD’si kitapla birlikte verilecek. Diğer sürpriz; ilk basılan 200 kitap yayınevi tarafından dağıtılacak. Hepsi Müzeyyen Senar tarafından imzalanmış olacak.”

Haberin Devamı

[[HAFTAYA]]

ANADOLU’NUN LEZİZ OTLARI

Mutfaktaki Yaban-Anadolu’nun Yenen Otları

Tijen İnaltong/Yapı Kredi Yayınları

Mutfaktaki Yaban’ daha önce yazdığı ‘Mevsimlerle Gelen Lezzetler’, ‘Mutfakta Zen’, ‘Meyve Ağacından Hikâyeler’ ve ‘Her Güne Bir Yemek’ gibi kitaplarıyla hatırı sayılır bir okur kitlesi kazanan Tijen İnaltong’un kaleminden benzersiz bir eser. Mutfaktaki Yaban’ı yenilebilen otları anlatan diğer kitaplardan ayıran en önemli özelliği, her ot için yazılmış ya da derlenmiş bir hikâye içermesi. Bu hikâyeler otların, aromatik bitkilerin hayatımızda nasıl bir önem taşıdığını, ne gibi anlamlarla yüklü olduğunu anlatıyor. Hikâyelerin ardından gelen, her otun ayrıntılı tanıtımını, nasıl yetiştirilebileceğini, mutfakta ya da daha farklı amaçlarla nasıl kullanılabileceğini anlatan açıklamalar, otların ağzından yazılmış.

KUTSAL KEMİKLERİN SIRRI!

Komplo

Robin Cook/Sayfa6 Yayınları

Robin Cook, her zamanki gibi soluk soluğa ilerlettiği bu yeni macerasında da hem çok iyi bildiği bir alan olan tıp konusunda enteresan detaylara girişiyor hem Dan Brown’ın romanlarını aratmayacak türde bir dini gerilime el atıyor. New York, Kahire, Vatikan, Kudüs gibi modern ve egzotik topraklarda geçen bu öykü aracılığıyla, bir yandan da alternatif tıp konusuna dikkat çekip uyarıyor. Kişiyi ölüme sürükleyebilecek kadar tehlikeli olan şarlatan uzmanların yol açtığı tehlikelerin altını çizen yazar, inancın önemini vurgulamaktan da geri durmuyor. DNA bilimi ve biyoteknoloji gibi modern dünyaya ait tekniklerle, kadim dinsel temaları ustalıkla harmanlıyor.

Haberin Devamı

DEHŞET, GERİLİM VE İNTİKAM ROMANI

Küçük Tatlı Şeyler/Kışkırtılmış, Kuşatılmış, Korkutulmuş

Jilliane Hoffman/Altın Kitaplar

Bobby Dees, Florida polisinin Çocuklara Karşı İşlenen Suçlar Şubesi’nin amiridir. Her gün yüzlerce çocuğun kaçırıldığı, binlercesinin de evden kaçtığı Amerika’da böyle bir birimde çalışmak oldukça zordur. Hangi çocuğun kaçırıldığının, hangisinin kaçtığının belirlenmesinin çok zor olduğu bir görevi yerine getirmeye çalışan Dees, ilgisiz ebeveynler, sorunlu aileler, sapıklar, seri katiller, anlayışsız yetkililer, arsız gazeteciler arasında canla başla çalışmaktadır. Dees, ufak ipuçlarından yola çıkarak çözülmesi imkansız gibi görünen birçok olayı aydınlatmasıyla tanınmıştır. Zekice kurgulanmış bir gerilim romanı okumaya hazır mısınız?

Haberin Devamı

EVET, SİZ DE BAŞARABİLİRSİNİZ

Acı Reçeteyle Tatlı Son

Mesut Yar/Dharma Yayınları

Sekiz ayda 40 kilo veren, 4 ayda indiği kiloyu korumaya alan Mesut Yar’ın kaleminden alışılmadık bir “zayıflama” öyküsü okumak, beni zayıflamaya mecbur etti. Kırk kilo değil ama yirmi kilo kaybetmeye karar verdim. Bu kitap, bilimsel gerçekler ve kişisel birikimlerle yoğrulmuş bir yeni yaşam biçimi rotası. Üstelik anlaşılabilir, uygulanabilir reçete ve tariflerle makul bir eğlenceli hayat rehberi. Televizyoncu ve gazeteci Mesut Yar kendisini yeni bir yaşama götüren yolu eğlenceli ve basit anlatımıyla kaleme aldı. Zayıflamayla ilgili röportajları ve yazı dizileriyle tiraj rekorları kıran Yar’ın bilinmeyen şifreleri, okuyan herkes için yeni ve kaliteli bir yaşamın ipuçlarını veriyor. Önümüzdeki hafta kitapçılarda...

YÜREKLERİ ISITACAK ÖYKÜLER

Anneme Bir Ev Alacağım

Necati Güngör/Günışığı Kitaplığı

Yüreklerde derin iz bırakan, duyarlı öyküleriyle tanınan usta yazar Necati Güngör, yeni öykü kitabında anne-çocuk ilişkisine odaklanıyor. Değişik sosyal çevrelerde, bambaşka gerçekliklerde yaşanan birbirinden farklı 9 öykü, ‘çok yönlü ve çok boyutlu bir olgu’ olduğunu düşündürerek anneliği yüceltiyor. Geri planında ülkenin ekonomik, sosyal, kültürel koşullarını ustaca resmeden gerçekçi öyküler, okura, farklı yaşamların farkına varma şansı sunuyor. Çağdaş edebiyatımızın özgün kalemi Necati Güngör, duygu yüklü, güçlü anlatımıyla çocuklara nitelikli edebiyatın kapılarını açıyor.

BİR İŞÇİ ÖNDERİNİN YAŞAMI

Süleyman Çelebi-Emeğe Adanmış Bir Hayat

İbrahim Dizman/ Heyamola Yayınları

Süleyman Çelebi daha 17 yaşında çoçuk işçi olarak başlar çalışma hayatına. 28 yaşında DİSK’in Örgütlenme Daire Başkanı olur. DİSK genel başkanlığına giden yolda, 12 Eylül’ün en ağır faturasını ödeyenler arasında olur. Dört yıl cezaevinde kalır. Hayatı boyunca, işçi sınıfını ve eylemlerini kararlılıkla savunan ekibin içinde yer alır. DİSK’in yeniden açılış sürecinde yaşanan baskılara karşı koyarak, örgütlenme çabasını devam ettirir. O, 1 Mayıs alanının yeniden işçilere açılmasında bayrağı en önde taşıyandır. İbrahim Dizman imzasıyla kaleme alınan kitap, bir işçi önderinin yaşamının sendikal mücadelesinden yola çıkarak, ülkemizin son 50 yıllık tarihinde yaşananlara da ayna tutuyor.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder