Sayım Çınar Sayım'ın bavulu
HABERİ PAYLAŞ

Sayım'ın bavulu

Haberin Devamı

TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi-Büyükçekmece’de, 31. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı 600 yayınevi ve sivil toplum kuruluşunun katılımı, 200 etkinlik ve yüzlerce imza ile bugün kapılarını kitapseverlere açıyor. Etkinlik programına www.istanbulkitapfuari.com sitesinden ulaşılabilir. Birbirinden renkli çocuk etkinlikleri, paneller, söyleşiler... Kitap sevenler zaten gidecektir ama sevmeyenlere de uğramalarını öneriyorum. Bu hafta sizler için nitelikli bir seçki yapmaya çalıştım.

Siz Olsanız Ne Yapardınız?

Anlaşma- Jodi Picoult/April Yayıncılık

Romanları 40’dan fazla dile çevrilen, her ülkede çok satanlar listesine ilk sıradan giren Jodi Picoult, Türkiye okuyucusunun yakından tanıdığı bir isim. Filmi de büyük ilgi gören ‘Kız Kardeşim İçin’, ‘Yapboz’, ‘Cam Çocuk’, ‘Taş-Kağıt-Makas’, ‘Bir Daha Bak’, ‘Ev Kuralları’ adlı romanlarını şimdi ‘Anlaşma’ izliyor. Çok yakın iki ailenin üzerinden kurulan öykünün kahramanları, iki genç aşık. Bir gün bir telefon geliyor ve sevgi dolu rüya karabasana dönüşüyor: Emily başından vurulmuş, olay yerindeki tek kişi olan Chris silahta kendisi için de bir kurşun olduğunu söylüyor...

[[HAFTAYA]]

Dünya Tarihinin Gizemli Konuları

Giz- Hakkı Penbe/Profil Yayınları

Hakkı Penbe, dünya tarihinin gizemli konularına meraklı bir yazar. İlk sayfalarda Dolmabahçe Sarayı’nda Atatürk’ün son günleriyle ilgili bir kurguya tanıklık ediyoruz: Hatay’ın vatan topraklarına dahil olduğu haberinin Atatürk’e ulaştırılmasıdır bu bölümde anlatılan. Romanın ilerleyen bölümlerinde Hatay’ın önemi ayrıntılı açıklanıyor. Kitabın girişinde üç kısa kurgu daha var. İlk hikayede Arşimet’in Romalı askerler tarafından öldürülüşüne; ikincisinde İskenderiye Kütüphanesi’nde ders veren filozof Hypatia’nın Hıristiyan fanatikler tarafından katledilişine; sonuncusunda ise Alamut Kalesi’nde Haşhaşiler’in lideri Hasan Sabbah ile Tapınak Şövalyeleri’nin lideri Hugues de Payens’in buluşmasına tanık oluyoruz.

Şiddete Karşı Koymak Mümkün mü?


Şiddet ve Şiddetsizlik- Brigitte Labbè/Günışığı Kitaplığı


Tüm dünyada her yaştan okurla buluşan ‘Çıtır Çıtır Felsefe’ dizisinin 22. kitabında Brigitte Labbè insanın dünden bugüne en büyük çıkmazlarından birini, iletişimin en yıkıcı halini, ‘şiddet’i masaya yatırıyor. Gerek bireysel gerek toplumsal düzeyde bitmez acılara, kaygı ve öfkeye neden olan şiddeti, insanın doğası bağlamında da ele alırken, fazla aşina olmadığımız, kavramsal ifadesini yeni bulan ‘şiddetsizlik’ olgusunun altını çiziyor. Çocukların çok sorduğu soruları öyküleştiren kitap, hem sınıf hem aile içi okumalar için ideal.

Öğrencilerle Sinema Tarihi

Küçük Sinemacılar- Bani Bozdemir/Kelime Yayınları


Özel ALEV İlkokul ve Ortaokul Kütüphanesi, her yıl olduğu gibi bu yıl da Dünya Çocuk Kitapları Haftası’nı birbirinden farklı etkinlikle kutluyor. Banu Bozdemir’in konuk olduğu bu etkinlik 19 Kasım’da gerçekleşecek.Yazar, öğrencilere, çocuklar için hazırlanan ilk sinema kitabı olma özelliği taşıyan ve 17 bölümden oluşan ‘Küçük Sinemacılar’ kitabını anlatacak. ‘Küçük Sinemacılar’, Yeşilçam’a, Hollywood’a, oyunculuğa, film türlerine, film eleştirmenliğine, yapım ekibine, yerli ve yabancı festivalleriyle sinemaya ilgi duyan çocuklara göre...

Sıradaki haber yükleniyor...
holder