Sayım Çınar Sayım'ın bavulu
HABERİ PAYLAŞ

Sayım'ın bavulu

Haberin Devamı

April Yayıncılık, yakında fenomen site Zaytung’un almanağını okurla buluşturuyor. 2009-2011 yılları arasında en çok ses getiren, unutulmaz haberlerin derlendiği almanak, arşivlerde yerini alacak gibi. Sitenin hem kurucusu hem yazarı olan Hakan Bilginer ve editör arkadaşlarının derlediği almanakta burçlar, dergi kapakları, son dakika haberleri meraklısını bekliyor. April Yayıncılık, düzenli olarak Zaytung almanakları basmayı sürdürecek. Bir haberim daha var: Kitapçıların kitaplarını önereceği bir dergiyi hazır etme fikri, sektör çalışanı birkaç arkadaşın kültür sohbetlerinden doğdu. Böylece yeni bir kitap dergisi çıktı: Kitapçı. Değerini bulmamış iyi kitapları, tanıtım için yeterli bütçesi olmayan nitelikli yazarları ve yayınevlerini destekleyen Kitapçı’nın yeni sayısını merakla bekliyorum.

[[HAFTAYA]]

Ezber Bozan Bir Diyet Kitabı...

Diyet Hikâyeleri: Yaşanmış, Kişiye Özel Beslenme Deneyimleri -Aydan Atasoy Erin/ Final Kültür Sanat Yayınları

Başlı başına sıkıcı bir iştir diyet yapmak... Daha iyi görünmek ya da çeşitli sağlık sorunlarıyla baş edebilmek için en sevdiğimiz yiyeceklerden mahrum kalır, önümüze konan listeler, yasaklar ve kalori hesaplarıyla yaşamaya başlarız. Beslenme ve Diyet Uzmanı Aydan Atasoy Erin’in yazdığı, Final Kültür Sanat Yayınları etiketiyle raflarda yerini alan ‘Diyet Hikâyeleri: Yaşanmış, Kişiye Özel Beslenme Deneyimleri’ kendilerine neyi yiyip neyi yememeleri gerektiğini dikte eden kitaplardan sıkılan okurlar için iyi bir seçim. Çünkü bu kitabın konusu; duyguları, zayıflıkları, beklentileri ve heyecanlarıyla birlikte diyet yapan insan..

İlişkilerden, Yani Hayattan Seçmeler

Şemspare- Elif Şafak/Doğan Kitap


Ne zaman bir Elif Şafak kitabı çıksa tartışma başlıyor. Bu tartışmalar kitaba olan merakı körüklüyor. Yazar Elif Şafak ‘Şemspare’ adlı yeni kitabının Fethi İzan imzalı kapak fotoğrafının ‘çalıntı’ olduğuna dair haberlere, bir yazılı açıklamayla cevap verdi: “Sorun, gördükleri kapakta değil, gözlerindedir. Gözlerindeki ve gönüllerindeki perdede...” Elif Şafak, bir kez daha hayatın içinden süzülüp gelen denemeleriyle karşımızda. Şafak’ın, Kasım 2010’dan bu yana Habertürk Gazetesi’nde yayımlanan yazılarından oluşan seçkisi ‘Şemspare’ adıyla yayımlanıyor. 60’ın üzerinde denemenin yer aldığı kitap, yazarın bir önceki deneme seçkisi ‘Firarperest’in devamı niteliğinde. Elif Şafak’ın kadın, yolculuk, edebiyat ve güncel konular üzerine yazılarının yer aldığı ‘Şemspare’nin metinlerine eşlik eden illüstrasyonlar da yine M. K. Perker imzasını taşıyor.

Gaziantep’e Özgü Lezzetler

Güneşin ve Ateşin Tadı- Gaziantep Mutfağı

Yapı Kredi Yayınları ve Gaziantep Ticaret Odası işbirliği ile çıkarılan ‘Güneşin ve Ateşin Tadı- Gaziantep Mutfağı’ kitabında Gaziantep evlerinde yaşayan, kimi kaybolmaya yüz tutmuş yemeklerden oluşan 163 tarif bulunuyor. Tarifler, Gaziantep Ticaret Odası tarafından oluşturulan bir komisyon tarafından seçildi. Komisyon, Gaziantep mutfağı üzerine kitapları olan beş değerli yazardan oluşturuldu. Derlenen tarifler, editörün süzgecinden geçen bilgilerle zenginleşti, aile yadigârı tariflerle bilgi ve birikimler harmanlandı. Kitabın editörlüğüne Aylin Öney Tan, tasarım ve çizimlerine Suzan Aral, fotoğraflara ise Tuba Şatana imza attı. Kitapta mutfak kültürü araştırmalarıyla tanınan ve bu konuda kitaplar hazırlamış yazarlardan alınan tarifler, on bölüm halinde sunuldu: “Çorbalar”, “Yoğurtlu Yemekler”, “MangaldanŞişler, Kebaplar”, “Kıymalı, Köfteli Tencere Yemekleri, Tavalar”, “Etli, Sebzeli, Meyveli Tencere Yemekleri, Tavalar, Yahniler”, “Fırından-Lahmacunlar”, “Börekler...”

Mustafa Kemal’e Aşık İki Kadın

Kemal’e Eren Kadınlar- Melike İlgün/Alfa Yayınları

Gazeteci, yazar Melike İlgün’ün ‘Enver Paşa’nın Sultanı’ adlı eserinin ardından yeni kitabı ‘Kemal’e Eren Kadınlar’ da Alfa Yayınları’ndan çıktı. Öbür dünyada en büyük düşmanınızla bir odaya kapatıldığınızı düşünün. Hiç kimse yok. O, siz ve kininiz, o kadar! Ne yapardınız? Melike İlgün bu sorunun peşine düşüyor. Mustafa Kemal Atatürk’e âşık iki kadını, Fikriye ve Latife’yi öbür dünyada bir araya getirip hesaplaştırıyor. ‘Kemale Eren Kadınlar’ Fikriye’yi, Latife’yi ve onların Mustafa Kemal’ini anlatıyor. “Latife ile Fikriye’nin karşılaşması... kadın da aynı anda içini çekti. Fikriye’nin gözleri dolu doluydu, kirpiklerini yumsa damlalar süzülüverecekti yanaklarından. Ağlamamak için art arda yutkunuyordu. Latife ise sessizdi, ama arada kaşlarını kaldırıyor, dudaklarını büzüyor, başını sallıyordu” (kitaptan)...

Sıradaki haber yükleniyor...
holder