Sayım Çınar Sayım'ın bavulu
HABERİ PAYLAŞ

Sayım'ın bavulu

Haberin Devamı

Geçen hafta Fransa’dan güzel bir haber geldi. Fransa’nın en büyük ve köklü yayınevi olan 100 yıllık Gallimard, Zülfü Livaneli’nin Leyla’nın Evi romanını Fransızca yayımladı. Yayınevi, Madeleine Zicavo’nun çevirisiyle sunduğu romanı; “Livaneli çok dikkat çeken bu romanında, Osmanlı aristokrasisini, İstanbul’un yeni zenginlerini ve Almanya’dan dönen Türkleri anlatarak, toplumun bir arada yaşayan öğelerinin bütün renklerini yansıtıyor.

Leyla’nın Evi, Türk anlatıcı ve romancının büyük yeteneğini bir kez daha kanıtlıyor’’ sözleriyle tanıttı. Leyla’nın Evi Le Club de l’Actualité Littéraire tarafından “Ayın Büyük Romanı” olarak seçildi. Kitap ayrı bir edisyonla okurlara sunulacak. Livaneli’nin Gallimard’da daha önce Mutluluk ve Bir Kedi, Bir Adam, Bir Ölüm romanları yayımlanmış, Mutluluk, Fransa Kütüphaneler Birliği tarafından “Ayın Romanı’’ olarak seçilmişti. Leyla’nın Evi Doğan Kitap’tan 64. baskısını yaptı. Haftanın kitaplarına gelince;

[[HAFTAYA]]

Buz Devri 4 sinemalarda, kitabı kitapçılarda

Buz Devri- Çevirmen: Petek Demir /Altın Kitaplar

Küçük, büyük hepimizin sevdiği Buz Devri serisi dördüncü filmi dün gösterime girdi. Özlediğimiz kahramanlar Sid, Manny, Scrat ve daha fazlası yeni maceralarıyla bizimle. Şimdi, Buz Devri eğlencesini evinize taşıyabilirsiniz. Buz Devri’nin sevimli kahramanlarını evinize götürmek ister misiniz? Onlar sizinle gelmek için can atıyor. “Buz Devri: Kıtalar Ayrılıyor” sanal gerçeklik kitabı, Altın Kitaplar etiketiyle raflarda yerini aldı. Kitabın içindeki CD’yi bilgisayarınıza yükleyin, hareketlendirici kartları ekrana doğru tutun ve eğlence başlasın. Çocuklar İçin Harika Bir Karne Hediyesi, Tatil Eğlencesi. Çocuğunuz “Buz Devri: Kıtalar Ayrılıyor” sanal gerçeklik kitabı ile hem Buz Devri kahramanlarını daha yakından tanıyacak hem de dört ana karakteri bilgisayarlarında canlandırarak eğlencenin tadını çıkaracak.

Köpek buzdolabına sığar mı?


Buzdolabındaki Köpek- Behiç Ak/Günışığı Kitaplığı


Çocukların baş tacı ettiği “Gülümseten Öyküler” dizisinin dokuzuncu kitabı, doğal yaşama ve insanların kişisel yaşamlarına saygı gibi önemli temaları işliyor. Çocuğun iç dünyasını, onu çevreleyen sosyal yaşam, mekâninsan ilişkisi ve kültürel öğeler bağlamında masalsı bir dille ele alan Behiç Ak, yazıp resimlediği yeni kitabında okurlarını dış dünyadan yalıtılmış bir Akdeniz kıyı köyüne konuk ediyor. Köydeki sade hayatlara, dinginliğe, gündelik diyaloglara, sıcak ayrıntılara dokunurken; yakın geçmişte derin izler bırakan mübadele gibi toplumsal gerçeklere, dünden bugüne taşınan söylenti ve söylencelerin toplum üzerindeki gücüne tarihsel bir bilinçle yaklaşıyor. Etkileyici karakterleri, büyülü gerçekçi öğeleri, ortak hayal ve acılarımızı dillendiren öyküsüyle, çocuklar kadar yetişkinlerin de yüreğine dokunacak bir kitap.

Olaylar New York’ta başlıyor


Kusursuz Cinayetler- Cihangir Kıraç/Sayfa6 Yayınları


Kusursuz Cinayetler, 2002 yılından bu yana polisiye denemeler yazan Cihangir Kıraç’ın ilk romanı. Kitabın adından anlaşılacağı gibi romanın kurgusu, bir seri katilin cinayetleri etrafına şekilleniyor. Romanda öne çıkan karakterlerden dedektif William Smith, New York’un sakin bir bölgesinde görevli memurdur. Polis merkezine gönderilen bir zarf, polisleri harekete geçirir; zarfın içinden bir fotoğraf ve fotoğraftaki kişinin gün bitmeden öldürüleceğine dair kısa bir not çıkar. Polisler fotoğraftaki kişiyi bulana kadar, katil amacına ulaşmış ve kurbanının ölümünü sağlamıştır. Polisleri şaşırtan asıl olay ise, cinayetin fotoğraftaki adamın karısı tarafından işlenmiş olmasıdır. Cihangir Kıraç, cinayet soruşturmasının ayrıntılarını anlatarak, okurlarını polislerle birlikte adım adım katile götürüyor. Kusursuz Cinayetler polisiye kurguyu sevenlerin kaçırmaması gereken bir roman.

Osmanlı’nın Batı’ya açılan penceresi

Selanik- Serhat Öztürk/Can Yayınları

Dünyanın kadim kentleri vardır: Roma, İstanbul, Paris gibi. Bunlar majör kentlerdir. Onları herkes bilir, onlarla ilgili yüzlerce kitap yazılmıştır ve yazılmaya devam etmektedir. Bir de kıyıda kalmış kadim kentler vardır, tıpkı Selanik gibi… Makedonyalı İskender’in babası tarafından kurulmuş bir kentten söz ediyoruz. Roma’nın büyük yollarından birinin (Via Egnatia) güzergahındaydı, Normanlar ve Franklar geçti oradan, Osmanlılar geldi, sonra bir Yunan kenti oldu, ama aslında neredyse son dört asırdır bir Yahudi kentiydi. Bizim için de özel anlamları olan bir kent Selanik. Osmanlı’nın Batı’ya açılan penceresi, Mustafa Kemal’in doğduğu yerdi. Yine de Türkçe’de Selanik üzerine yazılmış -bırakın kitaplarımakalelerin bile sayısının çok az olmasını nasıl açıklamak gerekir acaba? Bir kente bakmanın türlü çeşitli yolları vardır elbette. Bu kitapta da o yollardan biri arandı…

“Lost”un senaryosu Enneagram ile yazıldı

Kendine İyi Bak Enneagram ile Kişilik Analizi- Uğur Batı/Alfa Yay.

Bu kitapta Hülya Avşar’dan Erdoğan’a ünlü isimlerin kişilik tahlilleri de yer alıyor... İki yüzlü bu kitabın B yüzü kendimizden başlayarak insanları tanıma yöntemlerini sunarken, A yüzü ise bizi B yüzüne hazırlıyor. Bize, kendimizin bütün hallerini ve kendimizden başka kimsenin bize barış getiremeyeceğini anlatıyor. Gerçek bir arayış içinde olan kişinin kendisini arayan kişi olduğunu gösteriyor. Sizi, olduğunuzu düşündüğünüz gibi olma fikrinden vazgeçirmeye çalışıyor. Okuyucuyu B yüzüne yollarken “Unutma, dünya ve içerdiği her şey düşüncenin ürünüdür. Ve hiçbir şey, sizi, olduğunuzdan, kendinizden daha mutlu edemez. Bu nedenle kendini iyi düşün, diğerlerini iyi düşün ve Kendine İyi Bak!” mesajı veriyor.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder