Siyaset Savcılar kışlaya karargâh kurdu
Paylaş
Savcılar kışlaya karargâh kurdu

Arınç'a suikast hazırladıkları iddiasıyla gözaltına alınan 2 subayın bağlı olduğu Seferberlik ve Tetkik Başkanlığı'nda cuma gecesi yapılan aramada savcıların ve hakimin giremeyip mühürlediği kozmik odalara dün girildi

ASKERLER İZİN VERMEMİŞTİ

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın Ankara Çukurambar’daki evinin çevresinde yakalanan Albay Erhan Y.B. ile Binbaşı İbrahim G.’nin görevli olduğu Özel Kuvvetler Komutanlığı Seferberlik ve Tetkik Bölge Başkanlığı’na cuma günü baskın yapılmıştı. Savcı Mustafa Bilgili ve Savcı Şemsettin Özcan’ın Genelkurmay’ın gizli belgelerinin bulunduğu kozmik odalara girmesine askeri yetkililer izin vermemişti.

İKİNCİ ARAMA BAŞLAMIŞTI

Bunun üzerine karargaha gelen Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi üyesi Kadir Kayan “Madem biz giremiyoruz, siz de giremezsiniz” diyerek kozmik odaları mühürlemişti. Savcı Şemsettin Özcan önceki akşam 21.30’da kozmik odaları da kapsayan yeni arama kararıyla karargaha gelmiş ve ikinci arama başlamıştı. Savcı Mustafa Bilgili ve Hakim Kadir Kayan 00.30’da aramaya katılmıştı.

VİDEOYA KAYDEDİLDİ

İkinci arama dün geç saatlere kadar sürdü. Hakim ve savcılar “Son 1 yıl içindeki tüm belgelerin incelenmesi” yönündeki mahkeme kararına dayanarak girilmesi yasak olan kozmik odalara ve arşiv bölümüne girdi. Hakim ve savcılar Genelkurmay’dan dışarıya dosya çıkartılmasına izin verilmediği için tüm belgeleri tek tek içeride inceledi. Bir polis de söz konusu belgeleri videoya kaydetti.

YENİ BİR SORUŞTURMA

Önceki gün Albay Erhan Y.B. ve Binbaşı İbrahim G. ile birlikte Seferberlik ve Tetkik Ankara Bölge Başkanı Albay Yusuf Akal ile 5 astsubay gözaltına alınmıştı. Dün Albay Yusuf Akal’ın bürosu da arandı, belgelere el konuldu. Gazetemiz baskıya girerken arama sürüyordu. Hakim ve savcıların Ankara’da da Ergenekon benzeri yeni bir soruşturma açabilecekleri konuşuluyor.

2

Haberin Devamı