Gündem Savcı ihbar etti, herkes alarma geçti

Savcı ihbar etti, herkes alarma geçti

Paylaş
Savcı ihbar etti, herkes alarma geçti

Tekirdağ'ın Malkara İlçesi'nde cezaevinden sorumlu Cumhuriyet Savcısı Murat Fırat'ın güvenlik güçleri ve cezaevi yönetiminden habersiz başlattığı cezaevinde isyan ve yangın tatbikatı, herkesi alarma geçirdi

Kapalı cezaevinde mahkumların isyan çıkartarak koğuşları ateşe verdikleri ihbarını alan güvenlik güçleri yaşananların tatbikat olduğunu öğrenince rahat bir nefes aldı. Malkara Cumhuriyet Savcısı Murat Fırat, 40 hükümlü ve tutuklunun bulunduğu Malkara Kapalı Cezaevi'ne geldi ve cezaevi yönetimi ve görevli jandarmadan habersiz gizlice ‘isyan ve yangın’ tatbikatını başlattı.

Haberin Devamı

Polisi, itfaiye ve 112 Acil Servisi’ni telefon ile arayan Savcı Fırat, cezaevinde isyan çıktığını söyledi. İhbar sonrası cezaevine çok sayıda polis, jandarma, itfaiye ve 112 acil servis ekibi yönlendirildi ve ekipler 3 dakikada cezaevine ulaştı.

Ekiplerin gelmesinin ardından cezaevi bahçesinde bekleyen Savcı Fırat, gelen ekiplere bunun bir tatbikat olduğunu açıkladı. Cumhuriyet Savcısı Murat Fırat, bu tür tatbikatların yılda en az 3 defa yapılması gerektiğini belirterek, “İsyan ve yangın gibi durumlarda yaşanabilecek olumsuzluklara karşı önlem alındı.

Yapılan tatbikatta ekiplerimiz olay yerine çok kısa sürede geldiler, bu da tatbikatın başarı ile sona erdiğini ortaya çıkarıyor” dedi.

Murat YAYIN/MALKARA (Tekirdağ), (DHA)

Haberin Devamı