Gündem Satırlı kardeşler okul soydu

Satırlı kardeşler okul soydu

Paylaş
Satırlı kardeşler okul soydu

Kilis'te eli satırlı 2 kardeş, gece girdikleri okulun bilgisayarları ile ses sistemini çaldı

3 gün önce gece meydana gelen ilk olayda, 25 yaşındaki Ali Kartal, Nazlı Ömer Çetin İlköğretim Okulu’na girerek keşif yaptı. Herhangi bir şey almadan ayrılan Kartal, bir gün sonra, gece geç saatlerde bu kez ağabeyi 34 yaşındaki Mehmet Kartal ile birlikte okula geldi.

Tanınmamak için kar başlığı giyip yüzlerini atkı ile gizleyen, ellerinde satır bulunan 2 kardeş, 1’inci kattaki bilgisayar odasında bulunan 3 bilgisayar, 5 monitör ve bir ses sistemini çaldı.

Okul müdürü odasının kapısının kilidini satırla kırıp açmaya çalışan, 20 dakikalık uğraş sonunda bundan vazgeçen 2 kardeş, çaldıkları malzemeleri alıp kaçtı.



Çaldıklarını Gaziantep’e götürerek satan 2 kardeşin hırsızlık anı, okulun güvenlik kameralarınca saniye saniye görüntülendi.

Bu görüntüleri izleyen polisin yaptığı araştırma sonunda, yüzlerinde maske olmalarına karşılık, keşif sırasındaki görüntülerden de yararlanılarak çıkarılan eşkallerden hareketle 2 şüpheli yakalandı.

Sorgularında suçlarını itiraf edip, çaldıklarını sattıkları işyerini de bildiren Ali ve Mehmet Kartal, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Çalınan malzemeler, Gaziantep’teki işyerinden alınıp okul yönetimine teslim edildi.

Reşit ÇELEBİOĞLU/DHA

Haberin Devamı