Gündem SAT komandolarına özenen midyeci

SAT komandolarına özenen midyeci

Paylaş
SAT komandolarına özenen midyeci

Sahil Güvenlik Komutanlığı'na bağlı ekip kaçak olarak midye avlayan 4 kişiye baskın yaptı. Midye avcılarından 3'ü kaçmayı başarırken biri ise denize atlayıp izini kaybettirmeye çalıştı

Kartal sahilinde benzerine filmlerde rastlanacak bir olay yaşandı. Saat 17.00 sıralarında Sahil Güvenlik Komutanlığı'na bağlı bir bot devriye görevi yaptığı sırada kaçak midye avı yapan bir tekneye baskın düzenledi. İddiaya göre baskında içinde 4 kişinin bulunduğu tekne iskeleye bağlanarak midye avcılarının kimlik sorgusu yapılmak istendi.

Haberin Devamı

Teknedeki 4 kişi üzerlerinde kimlik bulunmadığını telefon açarak evlerinden getirtebileceklerini söyledi. Bunun üzerine telefon açılıp kimliklerin getirilmesi beklendi. Kısa bir bekleyişin ardından sahilyoluna bir otomobille kimlikler getirildi.

Sahil Güvenlik Komutanlığına bağlı ekip kimlikleri kontrol ettiği sırada 4 kişi kaçmaya başladı. Üç kişi kimlikleri getirdiği belirtilen otomobille kaçmayı başarırken Mehmet Güneş ise denize atlayarak izini kaybettirmeye çalıştı.

BUZ GİBİ SUYUN İÇİNDE 1 SAAT SAKLANDI

Midye avcısı Mehmet Güneş iskelenin altına girerek buz gibi suyun içinde izini kaybettirmek istedi. İskelenin altındaki beton direklerin birinin arkasına saklanan Güneş, tam 1 saat buz gibi suyun içinde bekledi. Sahil Güvenlik Komutanlığı'na bağlı ekip ve polis Güneş'i saklandığı yerden çıkması için seslenerek uyarılarda bulundu.

Haberin Devamı

Bir polis memuru iskelenin kenarında suyun içinde Güneş'e ait olduğu öğrenilen montu çıkardı. Sonunda olay yerine deniz polisi çağrılmasına karar verildi. Deniz polisinin gelmesi beklenirken Mehmet Güneş soğuğa daha fazla dayanamayıp saklandığı yerden yüzerek kıyıya geldi.

Soğuktan sürekli titreyen Mehmet Güneş bir müddet daha suyun içinde bekledikten sonra ikna olunca denizden çıktı. Güneş'e bir palto giydirilip ısınması sağlandı. Mehmet Güneş daha sonra Sahil Güvenlik Komutanlığı'na bağlı ekipten bir asker eşliğinde polis aracına bindirilerek Sahil Güvenlik Komutanlığı karakoluna götürüldü. Kaçan diğer üç kişinin yakalanması için çalışma başlatıldı.