Siyaset Sarkozy'den 'Fransız kalmaya' cevap
Paylaş
Sarkozy'den 'Fransız kalmaya' cevap

Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy, Türkiye'ye ağır eleştiride bulunarak, 'Türkiye'nin AB'ye üye olma yönelimi yoktur' dedi

Türkiye ile Fransa arasındaki “AB’ye üyelik” gerilimi dinmiyor. Başbakan Tayyip Erdoğan’ın Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi’nde bir Fransız parlamentere yönelik “Türkiye’ye de Fransız kalmış” sözleri iki ülke arasında gerilime neden olurken Paris’ten üst düzey bir tepki geldi.

Haberin Devamı

Fransa Cumhurbaşkanı Nicholas Sarkozy, “4 yılda yaptıklarım” adlı belgede, Türkiye’ye ağır eleştiride bulunarak, “Türkiye’nin AB’ye üye olma yönelimi yoktur” dedi.

Belgenin “Avrupa’da Fransa’nın lider konumunun muhafazası” alt başlıklı kısmında, Türkiye’nin Avrupa’ya aidiyetiyle ilgili tepki çekecek açıklamalar yer aldı. Belgede, “Avrupa’nın kimliği ve sınırları sorununu, başka bir deyişle, Türkiye’nin yeri konusunu da gündemimizde tuttuk. Bu konudaki tutumumuz açıktır ve değişmemiştir. Türkiye’nin AB’ye üye olma yönelimi yoktur. Ancak bu durum Türkiye ile Avrupa arasındaki bağları derinleştirmeyi sürdürmeye engel teşkil etmemektedir” ifadeleri yer aldı.

Belgede, “Türkiye’nin AB’ye üye olma yönelimi yoktur” cümlesinin koyu harflerle yazılması dikkati çekti. Belgede, başka bir ülkeyle ilgili bu derece olumsuz bir örnek bulunmuyor.

Haberin Devamı

HABERTÜRK