Cumartesi Postası “Şarkıcı olmak isterdim ama şarkı söyleyemiyorum”

“Şarkıcı olmak isterdim ama şarkı söyleyemiyorum”

Paylaş
“Şarkıcı olmak isterdim ama şarkı söyleyemiyorum”

Dünyanın en çok kazanan süpermodeli Gisele Bündchen'in gönlünde yatan aslan farklıymış meğer

2000’de onun yüzünden yüksek topuklularla ortalıkta dolandık, o karşı konulmaz Ipanema görünümü uğruna saçımıza tuzlu su püskürttük... Geçen yıl dünyanın en çok kazanan modeli oldu ama onun için artık varsa yoksa kocası ve minik oğlu...

Gisele Bündchen çok da yardımsever. AIDS ve meme kanseriyle savaşta sesini duyurdu, pek çok insani yardım davasına destek verdi. Giyim markası H&M’nin koleksiyon dergisi ‘H&M’ Brezilyalı ünlü manken ile söyleşi yaptı.

Yaşadığınız en muhteşem deneyimin oğlunuzu dünyaya getirmek olduğunu söylediniz. Biraz anlatır mısınız?

Doğum sekiz saat sürdü, bittiğinde buna inanamadım. Bana sanki yarım saat gibi gelmişti. Oradaydım ama bedenimin dışında gibiydim. Hiç bu kadar güçlü hissetmemiştim kendimi, dünyayı fethedebilirdim.

Annelik size katıksız bir mutluluk mu getirdi yoksa zor zamanlar yaşadığınız da oldu mu?

Endişe duydum elbette. İlk ay uyumadım, ‘Yavrum nefes alıyor mu?’ diye düşünüp durdum. Anne olmak bir mücadele ama buna bayılıyorum. Müthiş doyurucu.

Size kendinizle ilgili ne öğretti?

Bebeğim tam vaktinde geldi. Kariyerimde kanıtlamam gereken her şeyi kanıtladım sanırım. Ama bir çocuk yetiştirmekten daha büyük bir şey olamaz.

Hâlâ kendinize bakmak için zaman ayırabiliyor musunuz?

İlk aylarda kendime odaklanmayı bıraktım. Ama oğlum şimdi bir yaşında, denge kurmaya çalışıyorum. Çocuğumla aramda kesintisiz bir bağ var. Kendimi ne kadar iyi hissedersem o kadar iyi bir anne olurum bence.

‘En çok doğada huzurluyum’

Formunuzu nasıl koruyorsunuz?

Benjamin sürekli koşuyor, ben de tabii ona ayak uyduruyorum. Bir de son on yıldır yogayla uğraşıyorum. Bazen kung-fu yapıyorum. Yoga pek çok kez hayatımı kurtardı. Olaylar karşısında sakin ama hazırlıklı olmamı sağlıyor. Hamileyken yoga ve her gün bir saat de meditasyon yapıyordum. Doğumda o kadar sakin olmamın sebebi de yogaydı bence.

Sıradan bir gününüz nasıl geçiyor?

Sabah 5.30 gibi uyanırım. Oğlumu beslerim, odasında bir saat oyun oynarız, sonra kahvaltı hazırlarım. 9.00 gibi o uyur, ben de çıkıp spor yaparım. Sonra eve gelip onunla biraz daha oynarım. Öğle yemeği yeriz ve saat 1.00’de işe başlarım. Evde ofisim var. Beşte parkta yürüyüşe çıkarız. Kocam (NFL’de oyun kurucu olarak oynayan Tom Brady) eve geldiğinde akşam yemeği yeriz. Oğluma kitap okur, onu beslerim. Saat 9.30-10.00 gibi yatarım.

Kendinizi en çok ne zaman huzurlu hissedersiniz?

Doğadayken. Ayakkabı giymeme bile gerek olmadığında. Uzak, ıssız yerlerde olmayı çok severim.

Sizi ne güldürür?

Oğlum. Yaptığı her şey güldürüyor beni.

Ne ağlatır peki?

O kadar hassasım ki her şeye ağlayabilirim. Özellikle de çocuklarla ilgili olunca... Pakistan’daki sel felaketi sırasında gözyaşlarımı tutamıyordum. Kendini savunamayan çocuklar ya da hayvanların başına gelen her şey... Dayanılır gibi değil.

İyi bir koca hangi niteliklere sahip olmalı?

Kocamınkilere. O çok dürüst ve gerçekten iyi yürekli. İnsanlara her zaman iyimser yaklaşır, çok güvenilir biridir, kalbi temizdir. Bu, mükemmel bir özellik.

‘Güzellik sırrım: Uyku’

Model olmak isteyen kızlara önerileriniz ne?

Kendi özel yeteneğinizi keşfetmelisiniz. Model olamasanız bile hevesinizin kırılmasına izin vermeyin. Şahane bir muhabir ya da dansçı olabilirsiniz. Asıl istediğim şarkıcı olmaktı ama şarkı söyleyemiyorum. Ve bunu dert etmiyorum. Onun yerine model oldum.

Stil öneriniz var mı?

Neyle rahat ediyorsanız onu giyin. Moda olan sizi rahat hissettirmiyorsa onu giymemelisiniz.

Ya güzellik önerileriniz?

Dinlenmek. Uyumadıysanız iyi hissetmezsiniz kendinizi. Benim bir numaralı güzellik ipucumdur. Bir de kendinize iyi davranın.

Daha fazla çocuk istiyor musunuz?

Muhakkak bir tane daha. Çalışmak ve anne olmak bir denge işi. Ben hâlâ doğru dengeyi arıyorum.

Modellikle ilgili bir hedefiniz kaldı mı?

Aslında bu daha sadece başlangıç. Kendimi, liseden mezun olduğum zamanki gibi hissediyorum. 15 yıl modellik yaptım ve çok şey öğrendim. Şimdiyse önceliğim, ailem. Etrafıma sevgi ve iyilik yaymak, pozitif enerji kaynağı olmak istiyorum sadece.

(02.04.2011 tarihli Cumartesi Postası'ndan alınmıştır.)

2

Haberin Devamı