Siyaset Sarıgül'den 'adaylık' açıklaması
Paylaş
Sarıgül'den 'adaylık' açıklaması

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Tokat ziyareti sırasında kendisine İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığıyla ilgili yöneltilen soruları yanıtladı

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, CHP'den İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olup olmayacağına ilişkin konuştu.

"Adaylık bana ait olan bir görüş değildir. Adaylık tamamen yurttaşlarımızın takdiridir" diyen Sarıgül, "Benim yıllardan beri çalmadığım kapı, sıkmadığım el kalmadı. Bu terler boşa akmıyor, bu terler hak için akıyor. Bu terler inşallah sandıkla buluşacak ve bir gün sandıkta mutlaka Sarıgüller açılacak" dedi.

Bazı ziyaretlerde bulunmak üzere Tokat'a gelen Sarıgül'ü, havaalanında çok sayıda vatandaş karşıladı. Buradan Pazar ilçesine geçen Sarıgül, Pazar Belediye Başkanı Adnan Özmen'i makamında ziyaret etti.

'ŞİŞLİ MODELİ ÖNEMLİ BİR MODEL'

Sarıgül, ziyarette basın mensuplarına açıklamalarda bulundu ve konu İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığına geldi.

Bir basın mensubunun, "İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için adaylığınızı açıklamanız bekleniyor. Her gittiğiniz yerde bu soru sizlere soruluyor. Bununla ilgili neler söyleyeceksiniz?" sorusu üzerine Sarıgül, "Bizim yerel yönetimlerde Şişli modeli, önemli bir model. Yerel yönetimlerde Şişli modelini inşallah İstanbul ve Türkiye modeli yapmamız lazım. Yerel yönetimlerde Şişli modeli Türkiye modeli olduğu zaman herkes mutlu olur" diye konuştu.

Sarıgül, "Bu modele önümüzdeki günlerde, aylarda, yıllarda ne kadar ihtiyaç duyulur, onu zaman içerisinde yurttaşlarımızın takdiri gösterecektir. Tokat'taki yurttaşlarımızın yüzde 75'i İstanbul'da oturuyor. Ben hiçbir siyasi farkı gözetmeden onları kucaklamaya geldim. Bundan sonra da nereye gideceğimize ben karar veremem, yurttaşlarımız karar verir" ifadesini kullandı.

'SANDIKTA SARIGÜLLER AÇACAK'

Mustafa Sarıgül, bir gazetecinin "9 Eylül'de partiye geçeceğiniz, 29 Ekim'de adaylığınızı CHP'den açıklayacağınız söyleniyor. Bu konuda ne söyleyeceksiniz?" sorusuna, "Allah büyüktür. Adaylık bana ait olan bir görüş değildir. Adaylık tamamen yurttaşlarımızın takdiridir, siyasi bir değerlendirmedir ama benim yıllardan beri çalmadığım kapı, sıkmadığım el kalmadı. Bu terler boşa akmıyor, bu terler hak için akıyor. Bu terler inşallah sandıkla buluşacak ve bir gün sandıkta mutlaka Sarıgüller açılacak" şeklinde cevap verdi. Basın toplantısının ardından Pazar ilçe meydanında halka seslenen Sarıgül, daha sonra Tokat'ın Zile ve Turhal ilçelerini ziyaret ederek, vatandaşlarla bir araya geldi.

AA

Haberin Devamı