Candaş Tolga Işık Sarıgül Şişli'ye dönüyor!
HABERİ PAYLAŞ

Sarıgül Şişli'ye dönüyor!

Haberin Devamı

Mustafa Sarıgül Türk siyasetinin önemli isimlerinden biri. Özellikle son yerel seçimlerde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday olarak yüzde 40 oyla dikkate değer bir başarı elde etti. Şişli Belediyesi'ni yönettiği dönemde yüzde 70’in altına düşmedi oyu.

Gel gör ki son genel seçimde Sarıgül CHP içindeki ön seçimi aşamayınca milletvekili olamadı.



Dün Sarıgül yeniden aktif siyasete döneceğini duyurdu. Şöyle diyordu, “Yurttaşlarımız bizi nerede görmek isterse ben o noktada onlara hizmet etmek istiyorum”

Sarıgül, “Yurttaşlarımız bizi nerede görmek isterse” sözüyle ne kast ediyor? Yoksa Sarıgül büyük bir mücadele sonucu katıldığı CHP’den ayrılmayı mı planlıyor?

Mustafa Sarıgül’e sordum dün bu soruyu, “Asla... CHP benim yuvam olur mu öyle şey?” dedi ve ekledi: “Orada şunu kastettim: Yurttaşlarımız beni hangi görevde görmek istiyorsa orada olacağım.”



Peki, Sarıgül’e göre vatandaş onu nerede görmek istiyor?

Dünkü telefon sohbetimizde açıkça söylemedi ama benim anladığım şu: Sarıgül’ün kalbinde Şişli yatıyor.

CHP yönetimi ise bu konuda henüz net değil. Genel başkan şöyle düşünüyor: Şişli nasıl olsa CHP’nin kalesi. Fakat büyükşehirlerde AK Parti kan kaybediyorken İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne yeniden Sarıgül’ü aday göstermek CHP için çok daha büyük avantaj olacak.

Kılıçdaroğlu ve parti yönetimi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için yeniden Sarıgül’ün ismi üzerinde karar kılarsa, Sarıgül’ü ikna etmeleri gerekecek.

Burada kritik soru şu: Sarıgül bu riski bir kez aldı, bir daha alır mı?

Sıradaki haber yükleniyor...
holder