Hakan Çelik Sarıgül okulları yıkıp yeniden yapacak
HABERİ PAYLAŞ

Sarıgül okulları yıkıp yeniden yapacak

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, dünya çapında projeler üreten ve bunları süratle hayata geçirebilen bir isim.
Nişantaşı semtini ‘moda ve kültür merkezi’ yapacağına söz vermişti. Büyük gayret gösterdi ve kısa süre öncesine kadar fason tekstil merkezine dönüşme riski varken, şimdiki gözalıcı Nişantaşı ortaya çıktı. Bugün mağazaları, cafeleri ve galerileriyle pırıltılı bir yer haline geldi; Londra, Paris ve Berlin gibi şehirlerdeki örneklerinden farkı kalmadı.
Neler yaptığını öğrenmek için Sarıgül’ü ayda en az bir kez ararım; çünkü merak uyandıracak geniş kitleleri ilgilendiren projeleri vardır.
Sarıgül’ün bugünlerde üzerinde yoğunlaştığı bir konu var ki, çalışmalar bittiğinde binlerce çocuğun sağlıklı ve güvenli koşullarda eğitim görmesi mümkün olacak.
İstanbul’un tanınmış eğitim kurumları arasında bulunan Yunus Emre Lisesi, Şişli Lisesi, Sait Çiftçi, Talatpaşa İlköğretim Okulu ve Maçka İlköğretim Okulu yıkılıp modern şekilde yeniden inşa edilecek. Maçka İlköğretim Okulu, Koç Ailesi’nin çok sayıda üyesinin de okuduğu yer olduğu için çalışmalar bittiğinde Sarıgül buranın açılışını Rahmi Koç ile gerçekleştirecek.

Haberin Devamı

[[HAFTAYA]]

Sırada Okmeydanı Hastanesi var

Sarıgül “en geç 12 ay içinde okulları bitirip, gelecek eğitim öğretim yılına yetiştirmeye çalışacaklarını” söyledi. Projelerin hızlı ilerleyecek olması çok önemli çünkü İstanbul’daki okulların büyük bölümü depreme hazırlıksız. 1999 depreminin üzerinden uzun süre geçmesine rağmen birçok konuda iğneyle kuyu kazar gibi ilerliyoruz. İstanbul’un merkezindeki Şişli’deki okulları kurtarmaya yönelik proje bu nedenle çok önemli. Sarıgül “bütün okulları teçhizat, donanım ve fiziki özellikler açısından Avrupa Birliği standartlarında inşa edeceklerini” de anlattı.
Mustafa Sarıgül’ün yıkıp yeniden yapmak istediği bir yer de, halk arasında bilinen adıyla SSK Okmeydanı Hastanesi. İstanbul’un Avrupa yakasında yaşayıp da oraya yolu düşmeyen yoktur. Ben yıllar önce bir kez gitmiştim ve hiç parlak durumda değildi. Sarıgül, hayalini gerçekleştirip o hastaneyi yeniden yapabilirse İstanbul ileri seviyede bir sağlık merkezine kavuşmuş olacak.
Bu arada Şişli Belediyesi’nin imza attığı Türkiye’nin ilk dijital güncel dergisi http://birliktesevgiyle.com yayın hayatına girmiş. Mustafa Sarıgül, bu yolla ileri teknoloji kullanarak vatandaşlara ulaşmayı, Şişli’de oturanların dertlerinisorunlarını dinlemeyi hedefliyor.
Yapımı kısa süre önce tamamlanan ve Galatasaray’ın kullanımına tahsis edilen Seyrantepe’deki Türk Telekom Arena Stadyumu’nu da konuştuk, zira Sarıgül birçok kişinin “imkânsız” dediği bu işin olabilmesi için yola ilk çıkan isimlerden biriydi. Spor kompleksiyle ilgili sorularıma mütevazı yanıtlar verdi ve “Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar unutulmaz katkı sağladılar” diyerek bir adım geride durmayı tercih etti.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder