Dünya Santralin çevresinde ceset aranıyor

Santralin çevresinde ceset aranıyor

Paylaş
Santralin çevresinde ceset aranıyor

Japonya'da polis, patlamalar meydana gelen nükleer santralin çevresinde özel kıyafetlerle ceset arıyor

Japonya’da polis, 11 Mart’ta meydana gelen 9 büyüklüğündeki depremin ardından patlama yaşanan Fukuşima Daiçi nükleer santralinin çevresinde ceset arıyor.

Haberin Devamı

Beyaz koruyucu giysiler giyen yüzlerce polis, 11 Mart’tan bu yana ilk kez, radyasyon yayan Fukuşima nükleer santralinin dışındaki 10 kilometre yarıçaplı alanda yıkıntıların arasında cesetleri aramaya başladı.

KIYAFETLER YIRTILMAMALI

Polis, radyasyon seviyesinin azalmasının santral civarında arama çalışmalarına olanak sağladığını söylerken, polislerin koruyucu elbiselerinin yırtılmaması için büyük dikkatle çalıştıkları kaydediliyor. Polis yetkilileri, bölgede 1000 civarında kayıp olduğu bildirilen kişilerin cesedinin bulunduğunu tahmin ettiklerini ifade etti.

Japonya’nın kuzeydoğusundaki büyük depremin ardından yapılan çalışmalarda şimdiye kadar 13 bin 400 kişinin cesedi bulunurken, 14 bin 800’den fazla kişinin ise kayıp olduğu belirtiliyor.

Haberin Devamı

Bu arada Fukuşima santralinin içinde ise işçiler tsunami sonrası soğutma sistemleri devre dışı kalan reaktörlerdeki durumun istikrara kavuşması için çalışmalarını sürdürüyor.