Türkiye (Son Dakika) Şantajla tecavüze 3 tutuklama

Şantajla tecavüze 3 tutuklama

Paylaş
Şantajla tecavüze 3 tutuklama

Muğla'nın Yerkesik Beldesi'nde, 14 yaşındaki bir kıza yaklaşık bir yıldır şantajla tecavüz ettikleri iddiasıyla gözaltına alınan 3 kişi çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı

Yerkesik Beldesi’ndeki bir köyde yaşayan 14 yaşındaki S.G.’nin yaklaşık bir yıldır yaşadığı cinsel saldırı, devriye görevi yapan jandarma ekibinin dikkatiyle ortaya çıktı. Devriye sırasında, evinin önünde oturan ve bir hayli üzgün olan S.G.’yi fark eden jandarma ekibi, durumu karakoldaki rütbeli personele bildirdi. Harekete geçen rütbeli askerler, merkez komutanlığı tarafından görevlendirilen bir pskologla sivil kıyafet giyip, S.G.’nin yaşadığı eve gitti. Bölgede tanınmamak için kendilerini farklı kimliklerle tanıtan askerler ve psikolog, ailesinin bulunmadığı sırada küçük kızla görüştü.

Taşımalı sistemle eğitim gördüğü ilkokuldan bu yıl mezun olan S.G., yaklaşık bir yıl önce tarlada çalıştığı sırada 33 yaşındaki İ.K.’nın kendisine tecavüz edip çıplak fotoğraflarını çektiğini, ardından olayı öğrenen 18 yaşındaki O.Ç. ve 40 yaşındaki Ç.K.’nın kendisini tehdit edip şantajla tecavüz ettiğini anlattı.

Bir yıl boyunca üç kişinin defalarca cinsel saldırısına maruz kaldığını ve intihar etmeyi bile düşündüğünü dile getiren S.G., hemen savcılığın kararıyla devlet korumasına alındı. Sağlık kontrolünden geçirilen ve psikolojik destek verilen S.G., Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından Çocuk Yuvası’na yerleştirildi.

LİNÇ GİRİŞİMİNE KARŞI ÖNLEM

Olayla ilgili başlatılan soruşturmayı derinleştiren jandarma, dün sabah saatlerinde üç şüphelinin evlerine operasyon düzenledi. Köylülerin linç girişiminde bulunması ihtimali nedeniyle büyük bir titizlikle hareket eden ekipler, üç şüpheliyi gözaltına aldı.

Üç kişinin cep telefonlarını inceleyen jandarma, talihsiz kıza ait uygunsuz fotoğraf ve görüntülere ulaştı. Zanlılardan yalnızca Ç.K.’nın suçlamaları kabul etmediği öğrenilirken, işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 3 kişi çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Cavit AKGÜN / MUĞLA, (DHA)

Haberin Devamı